Izplānot kāzas sev, nevis citiem ..

Izplānot kāzas sev, nevis citiem ..

23. Mar 2018, 13:20 DreamComeTrue DreamComeTrue

Katras meitenes, sievietes un kopumā burvīgas būtnes prātā, kaut reizi dzīvē ir ienākusi doma par to, kāda būs Tava kāzu dienu. Tu prātā izej cauri katrai mazākai niansei, sākot ar dekorācijām beidzot ar lieliem lēmumiem kā - kur svinēt? Bet tad, kad tas nonāk līdz reālajai situācijai, viss sāk lēnām jaukt Tev prātu, jo ir tik daudz dažādu iespēju, tik daudz dažādu ideju, bet kā lai izvēlas ko vienu? Kā lai izlemj par labu, kam oriģinālam, tomēr nezaudējot pašiem sevi, un pusi savu iekrājumu?

Šobrīd tās vairs nav tikai manas fantāzijas. Esam pilnā sparā ievilkti kāzu plānošanā mums pašiem .. bet esam strupceļā, jo ne tikai nevēlamies lieki izmest lielas naudas summas, bet arī gribas lai šie svētki būtu kas tāds, kas citiem parāda kas mēs esam. Bet kas mēs esam? To mēs tā īsti sapratām tikai vakar. Pēc kārtējās galda spēļu partijas, sākām apspriesties par šo tēmu, jo fonā mums lasīju vairāku kāzu plānotāju viedokļus .. 

Ja sākumā bijām izdomājuši, ka svinēsim viesu namā, ar pavāru un viesmīli, vakara plānotāju un muzikantu .. tad vakar šīs domas kardināli izkliedēja kāda angļu kāzu plānotāja. Viņai bija pamatā 3 ieteikumi jaunajam pārim ..1. atrodiet, kas jūs abi esat, un parādiet to, 2. kāzas rīkojiet tā, lai tās būtu pozitīvas atmiņas, 3. galvenais atcerieties - šī diena ir domāta Jums ne visiem pārējiem.

Atrodiet, kas jūs abi esat, un to parādiet. Sākām uz papīra likt visus punktus, kas mēs esam, un secinājām, ka esam uz dabu, mājīgumu un ģimeniskumu vērsti. Tad nu bija jāsper nākamais solis - kā to apvienot. Kāzas esam izlēmuši svinēt mūsu draudzē Turaidas baznīcā, ar fotogrāfēšanos dabas parkā un kalēja apmeklējumu - tas ta kā būtu uz to dabu .. 
Mājīgums - es zinot sevi, agri vai vēlu sāktu īdēt, ka gribu braukt mājās, ka esmu nogurusi - un jāatzīst, ka nekur nav tik labi kā mājās .. un mūsu mājām ir MILZĪGS pluss - mums ir ļooooti liels dārzs kurā var izpauzties. Tad nu izejot cauri resursiem, idejām un pašu fantāzijām - izlēmām, ka lielo svinību vietā .. pēc kāzu ceremonijas ielūgsim viesus pie sevis uz dārza svētkiem. Tur pat ir mūsu mājas, un ja kaut kas pietrūkstas, tu vienmēr zini kur un kā sameklēt. Turklāt savā dārzā tu vari izpausties no sirds patikas, gan ar dekorācijām, gan ar visu pārējo .. jo Tev nav jālūdz atļauja kādas viesu mājas īpašniekam. 
Ģimeniskums .. Mums abiem ļoti būtiski ir tas, lai mūsu abu ģimenes būtu ar mums kopā šajā dienā. Tad nu ņēmām vērā kāzu plānotājas teikto - Ja šim viesim Jūs abi būsiet patiešām svarīgi, viņam būs pilnīgi vienalga kur notiek svinības pēc ceremonijas. Viņš Jūs pagodinās ar savu klātbūtni - tik un tā. Noteikti būs tādi, kas uz ideju par dārza svētkiem skatīsies šķībi, meklējot mīnusus un uzsverot tos, tomēr mēs nonācām pie slēdziena, ka tas nav būtiski. Būtiski ir tas, ka šeit mēs jūtamies labi. Šo vietu mēs pārzinam kā nekuru citu, un pats galvenais - viss ir uz vietas. Augļi krūmos un kokos, dārzeņi dobēs un siltumnīcā, un ziedi - viscauri vijoties līdz pat parādes durvīm, kas atkal dod mums iespēju kaut nedaudz ieekonomēt.

Tad nu dzerot savu rīta tēju, sākām atkal runāt par to visu. Aizgājām līdz dārza galam, izmērījām platību un secinājām, ka tur perfekti ielien nojume, nojumi varam izdekorēt pēc savas sirds patikas, un sakarā ar to, ka līdz tai vietai visu taciņu gar malām iet ābeles, ideja par tumšāko dienas laiku un tā izgaismošanu arī atrisinājām. Vakar tieši uzgājām bildi, kur bija izgaismotas tasciņas ar lāpām un svecītēm .. skats - vienkārši elpu aizraujošs. Mūsu variantā - šīs būs netipiskas, tomēr sirds siltuma, mājīguma un galvenais MŪSU PAŠU kāzas. Kāzu datumu esam izlēmuši mainīt - tātad nevis septembris - bet ātrāk .. jo vairs nav jāraizējas par nekādām rezervācijām, jo kā nekā - visu darīsim paši savām rociņām, kopā ar vēl bariņu ar palīgiem! Tieši tas, ko vēlējāmies, bez stresa - viegli, skaisti un galvenais mājīgi.

Tagad atliek tikai izstāstīt ideju manam lielākajam palīgam - mammai. Jo kur gan būtu es, bez viņas oriģinālajām dekoru idejām :) 

Jauku un saules pilnu dienu vēlot, 

Kristiāna.

DreamComeTrue DreamComeTrue 23. Mar 2018, 20:07 lauvinja

Paldies par ieteikumiem. 😀
Ar burciņām ir tā, ka mēs viņas zemē neliksim, bet gan sakārsim ābeļu zaros, bet lāpas tiks sadegtas tikai tad, ka mazie jau saldi gulēs tur pat mājās 😀

Mums mājās ir ideāla mūzikas aparatūra un par izklaidēm parūpēsies mana labākā draudzene un vedēja. 😀 Par tādām lietām esam padomājuši 😀

lauvinja lauvinja 23. Mar 2018, 14:19

Salīdzinoši nesen biju kādās, kur jaunajam pārim bija uzstādījums - gribam kāzas, pa smuko, naudas nav daudz. Reģistrācija notika brīvā dabā, turpat piniks/uzkodas kāzu viesiem + atrakcijas stundas 4-5 un viss - jaunais pārtis devās vakara fotosesijā - stundā kad saulītei zelts mutē, bet viesi pa mājām.

Dekorēja ar pļāvā lasītiem ziediņiem, kur pušķīšos tika sakārti kokos un krūmos, katru puškīti stiprināja spuldzītē ar ūdeni, kurai nozāģēts gals (padomju laiku spuldzītes), lai pušķi tik ātri nenovīst, + lielās vāzes. Izskatījās smuki un grezni.

Par svecēm un lāpām - apdomājiet labi - smuki bezgala, bet ja laiks nav rāms un mazi bērni ir viesu sarakstā, tad īstas svecītes izmantotu drošās vietās. Smuki izskatās "mākslīgās" led lampiņas ala svecītes.

Bet visu saorganizējiet tā, lai kāzu svinībās tev pašai nav jāskraida pa virtuvi..... lai izdodās!

Maaminja Diaana Maaminja Diaana 23. Mar 2018, 14:10

Izklausās LIELISKI - domāju, ka paši būsiet patīkami pārsteigti par gala rezultātu SAVĀ teritorijā 😀 ❤
Tad nu vēlu, lai laiciņš Jūs lutina un ir patiesi skaista un izdevusies šī dieniņa 😀
P.S. Ja meklējat tādu foršu muzikantu, kurš lieliski izklaidēs viesus ar dažādām spēlēm (man par brīnumu pat omes un mana kūtrais tētis piedalījās spēlēs), iesaku Ēriku Smaļķi - maksa arī, manuprāt, ļoti laba 😉 tad arī atkritīs galvas lauzīšana par viesu izklaidēšanu+ mūzika 😉

DreamComeTrue DreamComeTrue 23. Mar 2018, 14:02 Lin.Li

Mīļš paldies par vēlējumu. Ļoti ceram, ka viss izdosies 😀

Lin.Li Lin.Li 23. Mar 2018, 13:55

Lieliska ideja! Tās būs sirsnīga un sirdssiltuma pilna diena. Lai izdodas iecerētais! Visam šim pagājušo gadu gāju cauri,tagad tik siltas atmiņas palikušas. Un noteikti novēlu nepagurt lielajā plānošanas laikā. Izbaudiet to!