Izmanto iespējas - turpini mācīties tiešsaistē!

Izmanto iespējas - turpini mācīties tiešsaistē!

23. Oct 2020, 16:58 Ieva A. Ieva A.

Sveiki!

Domāju, ka šis laiks, kad pasauli pārsteidz nebijis izaicinājums, ir sniedzis jaunu skatījumu uz dažādiem procesiem un vēl nebijušas iespējas. Ja godīgi jāsaka, tad pirms visa pandēmijas murga daudz kas nebija ierasts. Iepirkšanās internetā mums iepriekš aizņēma aptuveni 20% no visiem ikdienas pirkumiem. Tagad tie ir ap 90%. Ja iepriekš mācīšanos un sevis izglītošanu atliku, tad tagad parādās pārsteidzoši daudz iespēju un neizmantot tās šķiet neapdomīgi. :)

 Vispirms vēlos pastāstīt par iespēju strādājošajiem apgūt sev interesējošo mūžizglītības kursos. Tēmas visdažnedažādākās. No izmaksām 90-95% sedz projekts, bet 5-10% jāmaksā pašam. Bet, man šķiet, ka maksas ir adekvātas. Piemēram, par 160 stundu programmu aptuveni 40EUR līdzmaksājums. Domāju, ka šis varētu būt noderīgi vēl esot mājās ar bērniņu pēcdzemdību atvaļinājumā. Tā ir iespēja atkal būt ar cilvēkiem, runāt pieaugušo lietas, atslēgties no ikdienas pienākumiem un kļūt zinošāka. 

Ja ieinteresēja: macibaspieaugusajiem.lv

Tad ļoti labprāt padalos ar infromāciju par Latvijas Universitātes platformu OpenMinded. Tur krietni fokusētākas tēmas, bez pienākuma apziņas un mājas darbiem. Iespēja ielūkoties tēmās, kuras interesē, bet zināms, ka tālāk (varbūt) to nemācīsies. Cenas par vidēji astoņām lekcijām 20-30EUR (atkarīgs no tā, cik laicīgi piesakās). 

Vairāk: openminded.lv

Jau konkrētāk vecākiem vērtīgi varētu būt Līgas Bērziņas vebināri. To tēmas man šķiet visas kaut kā ļoti saistītas, bet tik un tā, katra atsevišķi. Vērtīgi ieklausīties un dzirdēt citādāku skatījumu ierastajam. Noteikti man ļauj citādāk padomāt par saviem bērniem un sevi pašu. Parasti pusotru stundu gara lekcija. Piedaloties vebinārā iespēja uzdot jautājumus. Bet, ja nokavē, parasti ir video ieraksti, kā arī pieeja visiem materiāliem. Cena par vienu lekciju 10EUR, bet, ja interesē trīs lekciju modulis, tad trīs lekcijas par 25EUR. (Man gan parasti pietiek ar vienu. :) Prasās kāds laiks dzirdēto apdomāt.)

Tas viss un arī citas savstarpējo attiecību spēles: uzvediba.lv

Protams, arī Māmiņu klubs ir kļuvis pieejamāks. :) Nu tā vairs nav tikai rīdzinieku greznība. Saprotu, ka pieejami arī nodarbību ieraksti. Pagaidām gan neesmu izmantojusi, bet varbūt, ja parādīsies kaut kas man aktuāls.

Zinu, ka tās nav visas un vienīgās vietnes, kur turpināt izglītoties. Arī facebook.com dažkārt "izmet" kādas bezmaksas lekcijas, ir ari citi projekti, kuros piedalīties. Būtu jauki iepazīt vēl citas vietas. Padalīsies?

sandux sandux 31. Oct 2020, 21:58

macibaspieaugusajiem.lv gan varēja pieteikties tikai līdz 22. oktobrim. Tagad gribētājiem jāgaida nākamā kārta, kas būs kaut kad nākamgad.