Izklaidēties uz Biržiem – ar vienu dienu par maz!

Izklaidēties uz Biržiem – ar vienu dienu par maz!

15. Jul 2020, 20:05 lauvinja lauvinja

Birži ir Lietuvas mazpilsēta tepat aiz Latvijas robežas nepilnu 100 km attālumā no Rīgas.  Lieliska vieta, kur izvēdināt galvu un pavadīt laiku kopā ar bērniem. Interesanti būs gan lieliem gan maziem.

Zināmākais apskates objekts ir Biržu pils. Atstājam auto stāvvietā pretī autoostai un soļojam pils virzienā. Pa ceļam satiekam rūķīti ceļmalas kokā.

Pils vārti kādreiz ir bijuši paceļami, lai uzbrukuma gadījumā var labāk aizstāvēties.  Izmetam loku pa vecajiem nocietinājuma vaļņiem, izpētām lielgabalus, šoreiz pilī neejam. No nocietinājuma vaļņa labi redzama promenāde un strūklaka.

Apskates objekts, ko man līdz šim nebija  izdevies apmeklēt ir tilts pāri ezeram. Var piebraukt pie tilta ar auto, bet nav tālu arī no centra – pusotrs kilometrs no auto stāvvietas baudot mazās Biržu ieliņas.

Tilts ved uz Astravas muižu, kura šobrīd atrodas remontā, bet pats tilts ir tā vērts, lai pa to pastaigājot, mēģinot niedrēs atrast dziedošos putniņus.

Turpat, ezera krastā, ir gan piknika vietas, gan peldvieta, ja nu sakārojas nopeldēties.

Kirkilu skatu tornis, izveidots skaistā pusmēness formā, no kura paveras skaists skats uz purva ezeriņu un pontonu pastaigu taku. Jauka vieta, kur izlocīt visiem kājas un baudīt dabu.

Turpat netālu šogad ir atklāts Kirkilu atrakciju parks, kur var aktīvi pavadīt laiku kopā ar bērniem pārbaudot līdzsvara izjūtu apgāztajā minimājā, uzspēlējot disku golfu vai mini golfu, sarīkojot lokšaušanas sacīkstes ģimenes locekļu starpā vai nu jau izmēģinot laimi kaņepju labirintā.

Biržos pavadījām visu dienu, bet šoreiz tā ar palika neapmeklētas karsta kritenes, baskāju taka un vēl citas izklaides. Vairāk informācijas un idejas Biržu tūrisma informācijas lapā. Nākamajam izbraukumam noskatījām senās tehnikas muzeju.

Gribējām pusdienot jau iepazītā un par labu atzītā ēstuvē Alus kelias turpat Biržu pievārtē, bet gaidītāju rinda ārpusē lika mainīt mūsu domas. Iegādājām vien ražotāja veikaliņā alus, kvasu un cietžāvētu desu. Starp citu, iesaku pamēģināt kvasu ar plūmju garšu – tumīgs, gards un ar žāvētu plūmju pēcgaršu!

Par prieku bērniem, izvēlējāmies paēst picērijā Trolių pica un izvēli nenācās nožēlot. Lielas picas, gardas un par samērīgām cenām. Nenožēlosiet!

Un ja nu akurāt ir vēlme vēl tajā apkārtnē pablandīties un jaunas vietas apbus robežas iepazīt, tad varbūt ir vērts piedalīties akcijā Iepazīsti kaimiņus Zemgalē 2020.