Ieskaties: 20 vietējie Latvijas ražotāji, kas tev būs atklājums

Ieskaties: 20 vietējie Latvijas ražotāji, kas tev būs atklājums

04. Dec 2020, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Latvieši var! Mūsu vidū ir daudz uzņēmēju, kas rada vēl nebijušas, unikālas un superīgas idejas, kurām nespēj līdzināties neviens ārzemēs ražots produkts. Kaut vai tā iemesla dēļ, ka Latvijas uzņēmējiem piemīt īpašība savā darbā ielikt visu savu mīlestību.

Mēs aptaujājām Māmiņu Kluba vecākus, lai noskaidrotu, kuri ir viņu pēdējā laika lielākie atklājumi, kurus radījuši vietējie uzņēmēji.

Ieskaties, iespējams, to vidū atradīsi idejas foršām Ziemassvētku dāvanām vai arī lietas, kuras esi sen jau meklējusi, tikai nebiji vēl atradusi.

Nutego Nuteko

Latvijā ražoti riekstu sviesti. Tie ir dabīgi, tie nesatur hidrogenētu PALMU eļļu, nesatur konservantus, nesatur GMO un ir ļoti dažādi un ļoti garšīgi.

Silvas gultas veļa

Latvijā ražota 100% kokvilnas gultas veļa, tostarp arī mitruma necaurlaidīgi palagi ar gumiju, ko novērtēs mazāko bērniņu vecāki. 

Double deco KIDS

Aizraujošas un izglītojošas atmiņas spēles bērniem. Lieliska aktivitāte, kas apvieno spēles un mācīšanās principu.

BusyBox

Montessori darbīgo rociņu komplekti, kas palīdzēs attīstīt bērna iztēli un radošumu.

Jete

Koši un ērti legingi lielām un mazām lēdijām, kā arī siltākās jakas, kurās sildīties vēsākās dienās, un kleitas darbam un mājām.

Smalkais muslis

Smalkais muslis ir gards, sātīgs, veselīgs bez papildus pievienota cukura! Saldumu tam piešķir žāvētie augļi, kas samalti kopā ar pilngraudu auzu pārslām. Lieto kopā ar aukstu vai siltu pienu, kefīru, paniņām, bezpiedevu jogurtu, smūtijiem u.tml.

BigGames.lv

BigGames piedāvā lielo spēļu nomu un izgatavošanu. Tās piemērotas, kā dārza svētkiem, tā ballītēm telpās. Ar BigGames spēlēm arī Jaunā gada sagaidīšana savas ģimenes lokā būs jautra un aizraujoša.

Vegan Fox Cosmetics

Ģimenes uzņēmums, kas ražo ētisku, kvalitatīvu vegānisku kosmētiku. Produktos nav dzīvnieku valsts izcelsmes sastāvdaļu un nekas netiek testēts uz dzīvniekiem.

IM Unity

Latvijā ražoti uztura bagātinātāji. Produkti ražoti izmantojot dabiskas un kvalitatīvas (tikai Latvijā iegūtas, audzētas un ražotas) izejvielas. Uztura bagātinātāju pamatā ir mellenes un upenes, kas ar savām dabas dotajām izcilajām īpašībām nodrošina antioksidējošu iedarbību un sniedz labvēlīgu ietekmi uz cilvēka orgāniem un to sistēmām, kā arī uz visu organismu kopumā.

MILÚ

Ar roku krāsotas knupīšu krellītes mazuļiem. Smalks, mīļu roku darbs un unikāls dizains katram. MILÚ personalizētās knupīšu krellītes tiek izgatavotas no Eiropā ražotiem materiāliem, kas atbilst obligātajam Eiropas drošības standartam par māneklīša turētājiem. Krellītes garums un funkcionālais dizains atbilst standarta prasībām. Dabīgā koka pērles ir ar roku krāsotas un lakotas ar akrila krāsu/ laku, kas nesatur toksīnus un ir mitrumizturīga. Katra krellīte ir unikāls roku darbs, kura vizuālais dizains tiek saskaņots ar pasūtītāja individuālajām vēlmēm.

MICCE handmade

No sirds darināti silti cimdiņi, cepures un citi adījumi, kas sasildīs vēsākajās ziemas dienās un palīdzēs izskatīties burvīgi.

Abra Foods

Dažāda veida ogu marmelādes želejkonfektes, konfektes, batoniņi un šokolāde bez pievienota cukura, kā arī zaļie augu pulveri u.c. produkti.

Moonberry creative studio

Ar īpašu attieksmi radīti aksesuāri, kā arī vismīkstākie dvieļi ar izšuvumiem. Varbūt tavā Ziemassvētku dāvanu maisā arī šogad būs atrodams kāds Moonberry creative studio dvielis ar izšūtu saņēmēja vārdiņu?

Bee in

BEE IN - dabīga alternatīva ēdiena uzglabāšanai. Elpojošs un dabisks produkts, kas sastāv no bišu vaska un kokvilnas auduma. Ietin tajā sieru, maizi, dārzeņus, augļus, garšaugus vai pārklāj to pāri bļodai ar salātiem. Saskaroties ar roku siltumu produkts paliek elastīgs un viegli veidojams vēlamajā formā. Lietojams vairākas reizes.

OHO kid

Burvīgas matu bantes mazām dāmām.

Radada

Radošā darbnīca, kas ierīkota senā ugunsdzēsēju depo Latvijas laukos, Skrīveru novadā. Radada piedāvājumā atradīsi siltākos džemperus un stilīgākos kreklus ar unikālu apdruku, kuru neatradīsi nevienā no veikaliem, kurā tiek tirgots masveidā ražotais apģērbs.

Spēka rotas

Rotas no dažādiem kristāliem skaistumam, veselībai, pašapziņai un vitalitātei. Košas aproces un matu rotas svētkiem un ikdienai.

Granberry

Īpaši gardēžiem pagatavotas sukādes un dzērieni no saimniecībā atlasītām cidonijām, ķirbjiem, rabarberiem un zemenēm, kuru pagatavošana ir 100% roku darbs, nodrošinot veselīgu, vitamīniem piesātinātus kārumus.

Puzzli

Ar rokām darinātas koka attīstošās rotaļlietas. Spēles sīkajai motorikai un prāta attīstīšanai.

Little Bee

Ar sirds siltumu darinātas lietas un aksesuāri gan lieliem, gan maziem. Plašs klāsts ar sejas aizsargmaskām, kā arī cepures, cepurītes, kleitas, matu bantes un citas košumlietas gan svētkiem, gan ikdienai.