Hanzas Perona “Svētdienī” notiks “Eņģeļi pār Latviju” un izdevniecības “Droši un koši” franču desertu gatavošanas meistarklase bērniem

Hanzas Perona “Svētdienī” notiks “Eņģeļi pār Latviju” un izdevniecības “Droši un koši” franču desertu gatavošanas meistarklase bērniem

18. Dec 2019, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Svētdien, 22. decembrī, kultūras un izklaides centrā “Hanzas Perons” notiks jau trešais “Svētdienis”, kura laikā “Eņģeļi pār Latviju” Labo domu pieturā plkst. 14.30 līdzās sarunai ar tikko kā klajā nākušo pavārgrāmatas bērnu un vecāku kopā būšanai “Manas franču vecmāmiņas saldās receptes” autori Mašu Zurikovu notiks īpaša desertu gatavošanas meistarklase bērniem. To vadīs pati grāmatas autore, kopā ar bērniem gatavojot vienu no iecienītākajiem franču desertiem – jogurta parfē. Dalība meistarklasē ir bez maksas. 

Meistarklasē, ko vadīs grāmatas autore kopā ar Rimi Bērniem zīmola vadītāju Madaru Kivkucāni, aicināti iesaistīties visi bērni, kuri vien to vēlēsies, pagatavojot gaisīgu, gardu jogurta parfē no svaiga jogurta, zeltaina medus, kraukšķīgiem mušļiem un sulīgām ogām. Tas ir tikai viens no daudzajiem gardumiem, kurus Maša Zurikova labprāt gatavo kopā ar mazajiem palīgiem! Izdevniecībā “Droši un Koši” izdotajā grāmatā, ko rotā pašas autores ilustrācijas, ir apkopotas 15 vienkāršas franču virtuves saldās receptes, kuras bērni var pagatavot kopā ar vecākiem, soli pa solim sekojot ilustratīvām norādēm. 

Daudziem šķiet, ka franču virtuves ēdieni, īpaši deserti, ir sarežģīti pagatavojami. Arī Maša Zurikova, daudzus gadus dzīvojot Beļģijā, mēģināja saprast, kas ir clafoutis, charlotte, madeleine un financier. Taču izrādījās, ka ne viss ir sarežģīts un franču ģimenes ļoti labprāt gatavo kopā ar bērniem. Daudzās ģimenēs tas ir ierasts svētdienas rīta rituāls. Pārdomas par to, kā šādas aktivitātes iepriecinātu arī Latvijas ģimenes, pārvērtušās burvīgā pavārgrāmatā, ko pasākumā varēs iegādāties no pašas autores rokām. 

“Kopā būšanas mirkļi un apzinātas pauzes ir īpaši svarīgas mūsdienu steidzīgajā dienas ritmā. Šī grāmata palīdzēs ieaicināt bērnus virtuvē un pavadīt vērtīgu laiku kopā. Bērnu iesaistīšana ēdiena gatavošanā palīdz viņiem attīstīt patstāvību un pārliecību. Bērni gūs ne tikai pozitīvas emocijas, esot kopā ar vecākiem, bet arī daudz ko iemācīsies,” saka Maša Zurikova.

Apzinoties dzīves dažādos kopā būšanas aspektus, 22. decembra “Svētdienī” “Eņģeļi pār Latviju” Labo domu pieturā plkst. 12.30 tiks vēlreiz aktualizēta arī palīdzība bērniem un norisināsies jau trešā “svētdienas saruna”. Tā būs veltīta tēmai par nepieciešamo palīdzību ārkārtas gadījumos, un tajā piedalīsies Bērnu slimnīcas fonda izpilddirektore Agneta Didrihsone, “Eņģeļi pār Latviju” vēstneses Esteres mamma Agija un “eņģeļu draugs”, Radio “Star FM” balss Maija Rozīte-Krištopane.

Savukārt plkst.13.30 “Eņģeļi pār Latviju” Labo domu pieturā ar sirsnīgu koncertu uzstāsies Marta Marija Sproģe kopā ar savu ģimeni, atskaņojot dziesmas no jaunā bērnu mūzikas albuma “Visi kopā”. Tās ir dziesmas, kurās kopā ar bērniem iepazīstam pasauli un mācāmies runāt par vērtīgo. Bet pēcpusdienā ap plkst. 16.00 “Eņģeļi pār Latviju” Labo domu pieturā ikviens mazais apmeklētājs varēs vērot un piedalīties zinātkāres centra ZINOO īstenotajos zinātniskajos eksperimentos, kā arī noskatīties tehniskās jaunrades nama “Annas2” audzēkņu animācijas īsfilmas un studijas “Atom Art” animācijas īsfilmas “Lupatiņi”.