Gribu notievēt, bet katru vakaru roka stiepjas pēc saldumiem

Gribu notievēt, bet katru vakaru roka stiepjas pēc saldumiem

08. Apr 2013, 12:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

"Zinu – lai notievētu, ir jāēd veselīgi, jāsproto un jāseko līdzi ēdienreižu apjomam, bet kā lai pretojos sagrēkot ar ēdienu, ja katru vakaru vīram ar bērnu tik garšīgi smaržo vakariņas? Varbūt man ir psiholoģiska rakstura problēmas?“ Sieviešu Klubam uztic kāda mūsu lasītāja.

Jautājam, kā šo situāciju komentē psihoterapeite Aina Poiša

Vajag ar ēšanas baudām norauties un oficiāli sev ļaut laiku pa laikam sagrēkot! Arī dietologi iesaka šad tad ļaut sev kādas ēšanas pārmērības, bet tad atkal atgriezties pie aizsāktā veselīgā dzīvesveida.

Nevar visu laiku dzīvot kā vilcieniņš uz sliedēm un ēst tikai kalorijām nabadzīgus ēdienus, lai tikai ātrāk kristos svars. Ja gribas tos īstos, ceptos kartupeļus – kraukšķīgos un bagātīgi eļļā apceptos - tad vajag to sev atļaut. Pofig visas diētas!

Ja ēd, tad ar prieku un baudīšanu. Cik tad mums vispār dzīvē ir to baudu? Kad to varam gūt? Ēdot, dzerot, mīlējoties vai piedzīvojot notikumus, par kuriem mums ir prieks un gandarījums.

Citu baudu jau mums nav. Pārējā laikā mēs visu laiku sevi patērējam.

Aina Poiša iesaka izveidot katrai sievietei tieši sev pieņemamu veselīga un tievējoša dzīvesveida programmu, bet laiku pa laikam oficiāli jāatļauj arī sev sagrēkot. Tā īsti norauties un saēsties visdažādākos našķus. Bet ar baudu!

Jau rītdien sāksies jauna diena un varēsi turpināt savu īpaši veselīgo un tievējošo programmu.

Un tad varbūt jau nākamajā reizē, kad gribēsi sev atļaut kādu ēšanas pārmērību, uzliksi to uz mazāka šķīvja un apēdīsi mazāku porciju.

Vakaros nespēj atturēties no vakariņām, jo ienākot mājās viss tik garšīgi smaržo? Pat tad, ja iepriekš divas stundas esi svīdusi aerobikas zālē vai kārtīgi strādājusi jogas nodarbībās, un, protams, sev svēti apsolījusies, ka vakarā neko vairs neēdīsi? Tad ļauj sev paēst, ja reiz tik ļoti tas kārojās. Bet uzliec ēdienu uz vismazākā šķīvīša un izbaudi procesu. Nenosodi sevi par to, ka pārkāp sev doto solījumu!

Uzliekot sev stigru režīmu, pazūd prieks un ar laiku arī motivācija turpināt tievēt. Ieradumi nemainās, tādēļ, kad diēta pabeigta (vai sevis noteiktais veselīgā ēšanas posms beidzies), svars atgriežas.

Jāsaprot, ka ieradumi var mainīties tikai uz pozitīvu emociju bāzes. Ja uzliec sev ierobežojumus, nav nekāda prieka tievēt. Iemācoties tievēt ar prieku, daudz vieglāk būs sasniegt savu ideālo svaru.

 Sieviešu Klubs

 Kā tu sevi motivē, lai tievētu ar prieku?

20130307130043-45566.jpg

Kas ir OBESIMED FORTE?

OBESIMED FORTE ir dabisks medicīnisks preparāts, kas palīdz samazināt svaru un kontrolēt apetīti. Lietojot šo preparātu pirms ēdienreizes, šķīstošo šķiedrvielu komplekss izveido kuņģī želejveida masu, rodas pilna vēdera sajūta, tādēļ Jūs mazāk ēdīsiet, ātrāk sajutīsiet sāta sajūtu, nemocīsieties ar izsalkumu, samazināsiet tieksmi ēst starp ēdienreizēm. Ar OBESIMED FORTE Jums būs vieglāk samazināt maltītes apjomu un atteikties no dažādiem kārumiem.

Kam paredzēts OBESIMED FORTE?

OBESIMED FORTE paredzēts pieaugušajiem no 18 gadu vecuma, kuriem liekais svars ir vairāk kā 10 kg vai kuru ķermeņa masas indekss ir lielāks par 28. Šo līdzekli ieteicams lietot tiem, kuriem neizdodas samazināt svaru ar diētu palīdzību, pārvarēt izsalkuma sajūtu vai tieksmi „našķēties”.

Ko iegūsiet lietojot OBESIMED FORTE?

Samazināsies apetīte, pazemināsies holesterīna un cukura līmenis asinīs, ievērojami mazināsies svars, uzlabosies gremošanas sistēmas darbība – tas viss ir iespējams lietojot OBESIMED FORTE, kas liks Jums noticēt pašiem sev un priecāties par dzīvi.

Produkta efektivitāte ir pierādīta ar klīniskiem pētījumiem, bet CE sertifikāts apliecina produkta drošumu un medicīniskās ierīces statusu.

Obesimed® Forte var iegādāties Saules aptiekās  Rīgā, Brīvības ielā 68 un Duntes ielā 19a un internetveikalos:

www.webaptieka.lv

www.pilsaptieka.lv

20130307130231-43764.jpg