Gribu iemācīties ēst veselīgi! Vai Jūs esiet secret eaters?

27. Apr 2014, 12:31 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Pēc dzemdībām esmu atklājusi, ka manī mīt diezgan liela vēlme panašķoties, piemēram, katru dienu prasās kāds saldumiņš (šokolāde, cepums utt). Ja atļaujos ko saldu, tad ir miers. Ja ne, tad par to domāju. Laikam tas viss ir kā narkotikas, kas veicina atkarību. Sākumā to našķošanos attaisnoju ar to, ka visticamāk organismam trūkst enerģijas, jo ir jārūpējas par bebuci, negulētas naktis, miega bads utt. Bet kas ir tagad? Meita jau nakti izguļ (ir bijis, ka ne, bet pa lielam tagad viss ir kārtībā), es nestaigāju vairs kā zombijs. Varu arī atļauties veltīt laiku sev, pagatavot siltu ēdienu, ne tikai pārtikt no kā tāda, kas neprasa pagatavošanu un tava laika patēriņu.

Vakar nolēmu, ka uzturā ir vairāk jāiekļauj augļi. Gribējās ko vieglu. Pēc iepirkšanās secināju, ka veselīgs dzīvesveids maksā dārgi. Uztaisīju augļu salātus, vēl pāris produkti stāv mājās, bet būtībā šodien ir atkal jāiet iepirkties, jo viss vakardienas iepirktais ir izēsts.

Un par ko vēl aizdomājos...No lapas veidojotsevi.lv redzētās secret eaters filmas:

http://www.divxstage.eu/video/3b19dbb48684a

es arī mēdzu uzņemt bonus kalorijas, piemēram, lietojot majonēzi pie ēdiena vai starp ēdienreizēm uzgraužot ko neveselīgu.

Laiks mainīties!

Pastāstiet kā Jūs veidojiet savu ēdienkarti, kā atturaties no našķošanās un vai esiet secret eaters?

zacc zacc 28. Apr 2014, 11:45 stalker

Smuki.
Es tik tieva gan nebūšu; arī banderoso cipari man liekas nesasniedzami 😀
Esmu 1,63 m, un gribu 57 kg. Šobrīd ir 61-62 robežās, tādu man šobrīd nenākas grūti uzturēt, bet, lai sasniegtu vēlamo, nāktos līst no komforta zonas ārā... ak, un tas ir tik grūti.

28. Apr 2014, 10:30 stalker

Ah...fonā vēl pica uz paplātes, kas jālek cepties😀

28. Apr 2014, 10:29 stalker

Ļoti skaista bilde! Un Jums taisnība, 44kg nemaz neizskatās kā no konc lagera pie Jūsu auguma.
Pietam veidojotsevi.lv es atklāju dēļ stalker bloga. Ļoti forši raksti tur un video.

Man tiešām ir ko mest-167cm un 66kg. Ideālais svars man ir 57kg. Tad jūtos labi😀

zacc zacc 27. Apr 2014, 20:37

Zinot savu saldumatkarību, es necenšos to apkarot. Labāk apēdu dozēti saldumus tajos dienas laikos, kad visvairāk gribās, un iepriekš jau pārdomāti izvēlētus, nevis noraujos un pierijos dajebko dajebkādā daudzumā - esmu spējīga tā izdarīt.
Ēdu zefīru, marmelādi, grauzdiņus ar ievārījumu. Tajos vismaz nav tauku! Retāk šokolādi un šokolādes konfektes. No rīta un pēcpusdienā. Citādi gan, ja kāds cienā un gadās, ēdu arī visu citu. Nenormāli garšo. Augļus pārsvarā pieskaitu pie saldumiem. Nevar ēst vīnodziņas un čerešņu un cerēt, ka tievēsi 😀

Tā citādi gatavoju gaļu vai zivis ar dārzeņiem, piedomājot pie eļļas, krējumu utml. daudzuma. Vairāk ēdu olbaltumvielas, ogļhidrātus mazāk; ievēroju to olbaltumvielu, ogļhidrātu un tauku proporciju, kas aprakstīta gan tajā veidojotsevi.lv, gan arī edunsporto.lv. Skaitu kalorijas. Diemžēl tā ir, ka bez stingras matemātikas rezultāts ir vairāk veiksme, a man tas neder 😀
Mājās dzīvojot ar bērnu, man sanāk vairāk laika un spēka par to domāt, rezultāts arī neizpalika, esmu slaidāka nekā pirms grūtniecības. Gribētos gan notievēt vēl, bet tad tiešām būtu jāatsakās no tiem našķiem, bet nevaru...

27. Apr 2014, 16:23 cecii

Piekrītu, ka jālieto sezonālie produkti. Tā arī plānnoju darīt, jo,piemēram, no mellenēm un zemenēm nav nekādas jēgas.

cecii cecii 27. Apr 2014, 15:45

Varu teikt - jā, es un ģimene ēdam veselīgi. Tomēr gribētos iebilst, arī saldumi un cepumi var būt veselīgi, es tādus bērniem gatavoju. Un vai ēst augļus no lielveikala ir veselīgi? Manuprāt, galīgi ne. Ir jālieto sezonālie augļi un dārzeņi, iespēju robežās vietējās izcelsmes. Mēs joprojām ēdam mūsu pašu ābolus no pagraba, ogas no saldētavas. Manuprāt, tas ir veselīgi.

27. Apr 2014, 12:32

Un vēl-kā menedžēt finanses, lai ēdiens būtu ne tikai veselīgs, bet arī maciņam draudzīgs???