Gorans Bregovičš uzstāsies Jūrmalā 11.augustā

Gorans Bregovičš uzstāsies Jūrmalā 11.augustā

14. Jun 2018, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

11.augustā, festivāla "Summertime – aicina Inese Galante" ietvaros, temperamentīgais un harizmātiskais, pasaulslavenais un iemīļotais Balkānu izcelsmes mūziķis Gorans Bregovičš sniegs koncertu Jūrmalā. 4 gadus vēlāk, ugunīgais Balkānu rokenrols no Emīra Kusturicas filmu mūzikas autora jau atkal liks dejot gan maziem, gan lieliem Dzintaru koncertzāles viesiem.
 
Gorans Bregovičš – pasaulē slavenākais Balkānu mūziķis un komponists, mūzikas autors vairākām Emīra Kusturicas filmām. Pateicoties savam talantam, harizmai un mākslinieciskām dotībām, Bregovičs piesaista klausītājus visā pasaulē, spēlējot un uz skatuves uzvedoties šķietami pavirši, viņš skatītājiem demonstrē neaprakstāmu savas mūzikas maģiju, kura rosina asociācijas ar čigānu etniskām iezīmēm, Balkānu tradīcijām un liek dejot visiem klausītājiem neatkarīgi no vecuma, statusa un tautības. Dzintaru koncertzālē ugunīgās Balkānu un čigānu melodijas tiks apvienotas ar pūšaminstrumentu skanējumu, papildinot tās ar mūsdienīgiem basiem un bītiem.
 
Jau vairāk nekā 10 gadus Gorans Bregovičs ar savu "Kāzu un bēru orķestri" ("Wedding and Funeral Orchestra") sniedz no simts līdz simts piecdesmit koncertiem visā pasaulē, izpildot tradicionālo Balkānu, čigānu un Bulgāru mūziku.
 
Gorana Bregoviča koncertu grafiks ir piepildīts jau vairākus gadus uz priekšu. Izpildītājmākslinieks Latvijā ir rets viesis. Taču pirms četriem gadiem viņš jau uzstājās festivāla "Summertime – aicina Inese Galante" 10 gadu jubilejā, rosinot ovācijas un izpelnoties Jūrmalas skatītāju simpātijas. G. Bregoviča uzstāšanās Dzintaru koncertzālē, Ineses Galantes festivāla ietvaros, šogad sniegs īpašu prieku šī mūziķa daiļrades piekritējiem. Bregoviča emocionālā uzstāšanās neatstās vienaldzīgu nevienu no klausītājiem un šīs pozitīvās emocijas festivāla viesiem vēl ilgi atgādinās par 2018.gada vasaru Jūrmalā.
 
Video ar mūziķa uzstāšanos:
https://youtu.be/_Zv_lBLU5Vo
https://youtu.be/oPcdQDKNrKE
https://youtu.be/UqOL7LOR6ko
 
Biļetes uz festivālu "Summertime – aicina Inese Galante" pieejamas Biļešu Paradīzes kasēs visā Latvijā, kā arī mājaslapā www.bildesuparadize.lv. Detalizētāka informācija par festivāla koncertprogrammu meklējiet mājaslapā www.festivalsummertime.com.
 
Festivālu atbalsta: Jūrmalas pilsētas dome, Rīgas brīvosta pārvalde, AS "Grindeks", AS "Gaso", t/c "Spice", zvērināta advokāta "Viktora Tihonova birojs", Itālijas vēstniecība Rīgā, Domenikss – Mercedes-Benz ģenerālpārstāvis Latvijā, VAS Latvijas pasts, viesnīca "SemaraH Hotel Lielupe", SIA "East-West Transit", tūrisma aģentūra "AFY Travel", radio "Lounge FM 99,5, izdevniecība "Rīgas viļņi", žurnāls "UNA", žurnāls "Ļubļu", žurnāls "L'Officiel Baltic", žurnāls "Titanium", žurnāli "VIP Lounge", "Status" un "Railway", žurnāls "Riga This Week", žurnāls "Otkritij gorod", nacionālā informācijas aģentūra LETA.