Pastāsti, kā Tu uzlabo fizisko formu un laimē skriešanas apavus!

Pastāsti, kā Tu uzlabo fizisko formu un laimē skriešanas apavus!

21. Aug 2017, 13:27 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Skriešana ir kļuvusi par dzīvesveidu tūkstošiem un tūkstošiem cilvēku arī Latvijā! Bet ne tikai skrienot var uzlabot savu fizisko formu! Māmiņu Klubs kopā ar We Run Riga atklāj stāstu konkursu, jo kurš gan vēl nezina, cik svarīga ir laba fiziskā forma, lai skrietu pakaļ bērniem un būtu vienmēr kustībā kā jaunās māmiņas!

Raksti tepat komentāros maminuklubs.lv vai facebook.com komentāros, kā Tu uzlabo savu fizisko formu!

- Kas Tevi motivē kustēties, skriet, nodarboties ar fiziskajām aktivitātēm;

- Vai ir kāds īpašs paņēmiens- skriešana, kāds sporta veids, kā Tu uzlabo savu fizisko formu;

- Vai šajā gadā plāno piedalīties WeRunRiga un kā tam gatavojies!

Starp vsiiem stāstiem maminuklubs.lv un facebook.com izlozēsim vienu uzvarētāju 23. augustā, kas saņems balvā skriešanas apavus un 3 labākos stāstu autores saņems balvā dalību skrējienā!

Lai veicas!

VAIRĀK PAR SKRĒJIENU LASI ŠEIT->>>

Co_ora Co_ora 20. Aug 2017, 20:26

Ar mani ir pavisam citādi kā lielākajā daļā komentāru! Diezgan labu laiku esmu aizmirsusi par to, cik laba sajūta rodas pēc skrējiena, pēc vingrošanas, pat pēc sporta tērpa uzvilkšanas vien! Man galvenais sportiņš ir garās pastaigas! Esmu mēģinājusi salīdzināt pastaigu un skriešanu stadionā, kcal ziņā pastaiga uzvarēja! Tomēr, ņemot vērā, ka mans puisēns jau ir diezgan liels un drīz beigsim pupošanos, tad abi ar vīru nolēmām mainīt ikdienu - sekot līdzi ēdienkartei (un viens otram, lai nekādi čipsīši mājās neparādās 😀), uz maiņām vakaros skriet, kā arī ir viena ļoti laba lieta kurā vēl paspēsim ielekt - sportoriga treniņi! Tie ir bezmaksas, dažādos rajonos un arī mūsējā!! Galvenais, manuprāt, lai ir mērķis, lai ir vēlme! Tad būs arī izpildījums 😀
We run riga plānojam piedalīties ģimenes distancē!

īgLa īgLa 16. Aug 2017, 11:33

Lielākie motivātori ir bērni-enerģiski,kustīgi un traki aktīvi 😃
Es skrienu. Ar bērniem,ar vīrieti,ar māsu vai draudzeni. Patīk tā sajūta pēc tam.
Jā,es piedalīšos. Gatavojos skrienot 👍

Runner Runner 16. Aug 2017, 09:16

Sevis uzturēšana formā man vienmēr bijusi aktuāla. Pirms mazā regulāri, vismaz 3-4x nedēļā skrēju, vingroju un turējos pie veselīgas ēdienkartes.
Līdz ar grūtniecību nācās samazināt tempus 😀 gāju peldēt un centos pēc iespējas katru dienu izstaigāties ar kājām.
Nu pēc dzemdībām ir pagrūti atgriezties iepriekšējā režīmā, pagaidām neizdodas ☹
Šobrīd izsrienu tikai 1x nedēļā un dažkārt vingroju pilates. Ceru uz rudeni atgriezties biežākā sriešanas režīmā. Pagaidām laba dienas vingrošana ir pastaigas, vismaz 5-10km dienā. Skriešana ir mana sirds lieta jau 10 gadus un manuprāt izcils veids kā saglabāt fizisko un garigo formu, esmu arī noskrējusi pusmaratonu un plānoju atgriezties pie šādas fiziskās sagatavotibas, pagaidām gan tie ir kādi 5-7km.
Daliba Nike srejienā būtu laba iesildīšanās un motivācija. 😉

Ievas_mamma Ievas_mamma 15. Aug 2017, 22:55

Vienmēr esmu mīlējusi sportu, īpaši - skriešanu. Pamatskolā biju labākā garajās distancēs, vidusskolā - viena no (liela konkurence). Ar draudzeni mēdzām izlūgties sporta zāli arī pēc tam, kad visi jau sen bija prom. Varējām stundām spēlēt volejbolu divatā un pilošas doties uz ģērbtuvi.
Garas pastaigas iemīlēju, kad pirmo reizi devos svētceļojumā uz Aglonu - no Bauskas līdz pat pašiem baltajiem vārtiem. Iemīlējos šajā pasākumā un nākamajā gadā devos atkal. Kolosāla sajūta - nevari, bet tomēr izspied vēl! 😀
Tajā gadā arī satiku meitiņas tēti. Grūtniecības laikā turpināju aktīvas un garas pastaigas, citreiz staigāšanas pēc, citreiz - lai fotogrāfētu. Jā, arī ar to nodarbojos vairākus gadus. Lūkojoties caur objektīvu gluži nemanot var mērot daudzus, daudzus kilometrus. Tad nu gāju ar punci ārpus pilsētas fotogrāfēt, līdzi stiepjot ūdens pudeli. Aktīvi staigāju līdz pat dzemdībām.
Pēc meitiņas dzimšanas jau dzemdību nodaļā "novingroju" visu bukletu, kas atradās uz galdiņa. Skriet vairs netiku, nācās domāt alternatīvu. Un tad uzsākās manas attiecības ar zumbu, kas ilgst jau 8 mēnešus. Pasaka! Un rezultāts tāds, kā pēc kārtīga krosiņa! Ar rudeni plānoju sākt zumbot sporta klubā vakaros profesionāļa pavadībā, tā teikt - vienu līmeni augstāk. 😀
Bet skriešana - pēc tās neiedomājami ilgojos! Domāju, nekas to nepārspēs. Meitiņa ir gana liela, lai vakaros varētu atstāt tētim un doties skriet. Vismaz 5 kilometrus. 😉
BET - man vēl nav iegādāts sporta tērps un labi apavi skriešanai. Varbūt tieši šis konkurss ir mana iespēja. 😀 Un piedalīties kādā no Latvijas maratoniem ir mans sapnis kopš bērnības, kad ar māsu un labāko draudzeni skrējām gar mežu un pļavu, pāri uzkalniem un takām, kad bija apdarīti visi darbi, un saule jau rietēja. 😀

15. Aug 2017, 22:17

Lai uzturētu sevi formā, nav nepieciešami milzīgi līdzekļi, tikai gribasspēks un motivācija kaut ko darīt! Man lielākā motivācija ir meitiņa, lai es vienmēr būtu skaista un sakopta (protams, gadās arī "sliktās" dienas).

Pašreiz sevi labākajā fiziskajā formā uzturu ar garām pastaigām, reizēm gadās pat 10km dienā noiet, kurās dodos kopā ar mazo un ar pavingrošanu youtube.com pavadībā. Un lai gan tagad mazajai ir vien 4 mēneši, esmu gandrīz atguvusi iepriekšējo svaru kāds bija pirms dzemdībām.

Vēl man garšo, pa īstam garšo, ūdens. To dzeru vairāk nekā krāsainos burbuļūdenus.WeRunRiga gribētos piedalīties, kaut iešanas distancē, jo patīk tā sajūta, kad visi pūlī dara kaut ko augstāka mērķa vārda- lieliska pašsajūta un laba veselība!