Es neesmu sarežģītu recepšu piekritēja. Jo vienkāršāk, jo labāk! Tāpēc ļoti patīk no paaudzēm mantotas, pārbaudītas receptes.
Ziemas sezonā ir izcili, ja pēkšņi izdomā pagatavot, piemēram, vistas zupiņu un Tev pagraba krājumos ir kāds "Lečo" vai "Sakņu salāti" - kā nu kurš viņus dēvē. Ļoti patīk šos sakņu salātus pievienot zupām, vai vienkārši kā salātus ēst klāt kādam ēdienam. Tāpēc ir svarīgi parūpēties, lai arī šajā sezonā pagraba krājumos ir pa kādai burciņai!
Recepte nav manis izgudrota. Ir oriģinālrecepte un tas, ko no sastāvdaļām pamainām mēs. Svarīgi, lai nemainās kopējais daudzums. Dārzeņus šeit var izvēlēties pēc sirds patikas.
Nepieciešamās sastāvdaļas:
- 1kg 200g Paprika
- 1kg 200g Tomāti
- 1kg 200g sv.kāposti
- 1kg 200g Kabači
- 1kg 200g Burkāni
- 1kg 200g Sīpoli
- 2 glāzes eļļa
- 1 glāzes cukura
- 2 ēd.k. sāls
- 2 ēd.k. esence
- Dilles
- Selerijas
Pagatavošana
Visus dārzeņus sagriež gabaliņos, burkānus ripiņās.
Burkānus liek lielajā katlā un sautē 30 min. Kad pagājis laiks, ūdeni nolej un pievieno pārējās sastāvdaļas. (Izņemot esenci, dilles, selerijas). Visu sautē vēl 30 minūtes. Pēc tam pievieno esenci, dilles un selerijas. Pilda burkās.
Mēs gatavojot ļoti reti liekam klāt svaigos kāpostus. Tos aizstājam ar tomātiem vai kabačiem, kā rezultātā šie dārzeņi ir dubultā. Šī recepte ir pateicīga tādā ziņā, ka droši var mainīt dārzeņu sastāvu, galvenais, lai nemainās daudzums, kā jau sākumā rakstīju. Piemēram, ja kādam negaršo kabači, tad to vietā var pievienot svaigos gurķus un taml., vai nelikt vispār, bet kādu iemīļotāku dārzeni pievienot dubultā. Viss atkarīgs no cilvēku gaumes un vēlmēm. Recpete ļaujas variācijām.
Jā, man arī ļoti garšo!
Šī laba un garda un recepte! 😀