Gatavojam corn dog- cīsiņš mīklā

Gatavojam corn dog- cīsiņš mīklā

12. Feb 2016, 06:53 taschinka taschinka

Šī ir recepte, ko var pasniegt kā uzkodu, bet attiecīgi papildinot iederēsies arī vakariņās. Piemēram maigs dārzeņu biezenis, vai karstie dārzeņu salāti  klāt un vakariņas gatavas. Kad šo recepti gatavoju pirmo reizi, tad izmantoju veikalā pirktos cīsiņus, tomēr tagad es tos gatavoju pati. Līdz ar to būs ļoti gardi un arī veselīgāk.

Kā gatavot cīsinus parādīts šeit, cūkgaļas desiņas: http://www.maminuklubs.lv/sieviesu-klubs/cukgalas-desinas-ar-sautetiem-kapostiem-un-kartupelu-biezeni-270062/



 Recepti piedāvāju kā ideju,kā sākuma plānu,ko papildinam un izmantojam  kā vēlamies.



Sastāvdaļas vistas filejas cīsiņiem:

300g vistas fileja

30g  siers 

sauja mandeles

1 tēj.k paprikas pulveris

2 nelielas ķiplokdaiviņas

1 tēj.k sinepes

2 ēdamkarotes viegli sakulta olas baltuma

sāls,

pipari

25ml piens vai saldais krējums,kas ir pa rokai

Sākumā sagatavojam cīsiņiem massu:

Mandeles apgrauzdējam,sablenderējam.Vistas fileju un ķiplokus samaļam gaļasmašīnā.Sablenderējam kopā visas sastāvdaļas līdz viendabīgai massai­ samalta fileja,apgrauzdētas mandeles,olas baltums,piens,rīvēts siers,garšvielas,sinepes. Massu liekam konditorejas špricē bez uzgaļa,spiežam uz pārtikas plēves nelielas desiņas.Būtībā lielums pēc pašu vēlmes.

Lēni un rūpīgi rullējam kopā,pēc iespējas ciešāk,lai gaiss nav iekšā,bet man tik cieši nesanāca,ar nekas traks. Sarullējam abus galus un sasienam.

 

Uzvāram ūdeni un liekam tajā cīsinus.Vāram 15-­20 minūtes. Atdzesējam un noņemam plēvi.

 

20160212063809-60308.jpg


Sastāvdaļas mīklai :

100g kviešu milti

100g kukurūzas milti

1 ola

1/2 tēj.k soda

1/2 tēj.k cep.pulveris

100g skābais krējums

garšvielas

piens,skatamies pēc mīklas konsistences

Milti apviļāšanai

eļļa cepšanai

cīiņi

Olu, krējumu, sāli, garsvielas, sodu, cep.pulveri samaisam. Pievienojam miltus, izmaisam. Lejam pakāpeniski pienu un maisam. Mīklas konsistencei jābūt biezai,bet viegli tekošai. Lai pārbaudītu vai pareizā konsistence iemērcam cīsiņu mīklā.Ja mīkla labi turas klāt pāris sekundes un netek nost,ir labi.

20160212064225-82879.jpg



Katru cīsiņu uzduram uz tieva kociņa.Tad apviļājam kviešu miltos.

20160212064148-88869.jpg

 

Mīklu ielejam glāzē,tā bū ērtāk.

Uzkarsējam tik eļļu,lai tajā cīsiņš varētu vārīties.

Cīsiņu iegremdējam glāzē ar mīklu un uzreiz liekam eļļā.Ja mīklas konsistence pareizā,tad mīkla neuzspēs notecēt un labi turēsies.Ja nu kas paregulējam ar miltiem vai pienu.

20160212064216-28872.jpg

 


Cepam cīsiņu apgrozot,lai viemērīgi apbrūnē no visam pusēm.

Uzsildam eļļu līdz vajadzīgajai tempretūrai, tad ēdiens cepoties tik pat kā neuzsūc eļļu. Vajadzīgā tempertūra ir tad,kad iegremdējot eļļā koka irbulīti vai koka karoti tai riņķī uzreiz sāk burbuļot.


Gatavus liekam uz papīra dvieļiem.Pasniedzam ar biezputrām, biezeņiem vai salātiem. Vispār jau man patīk pagatavot klāt kādu darzeņu biezeni,jo tas kalpo kā mērce šai desiņai.

20160212064349-20826.jpg

 

20160212064544-74670.jpg

 

( Kā jau minēju bildes nav svaigas, tās tika iemūžinatas, kad recepte bija gatavota pirmo reizi)

Laika trūkuma dēļ ne visas gatavotās receptes pārbildēju atkārtotā gatavošanā. 

Domāju,ka brīvdienās, šādi cīsiņi iepriecināts bērnus un arī pieaugušos.

20160212064552-55799.jpg