Gatavošana kopā ar bērniem ir lielisks veids, kā pavadīt kopīgi laiku. Tie ir ne tikai garantēti smiekli un pozitīvas emocijas gan bērniem, gan vecākiem, bet arī iespēja bērniem apgūt daudz jaunu dzīvei noderīgu iemaņu.
Tāpēc dodam startu jaunai rubrikai „Gatavo kopā ar bērniem”, kurā varēsi gan smelties idejas jaunām receptēm, gan arī līdzdarboties pati, parādot, kā kopā ar bērniem gatavojat maltītes savās mājās.
Šoreiz lai top šokolādes mafini!
Kāpēc tieši tāda izvēle? Stāsta galvenais varonis Roberts (4 gadi) bija jau nedēļas sākumā izsapņojis, ka brīvdienās vēlēsies mieloties ar šokolādes mafiniem, kuriem virsū ir gards krēms. Bet tas vēl nav viss. Lai mafini būtu patiešām izdevušies, viņaprāt, tie vēl jāpārkaisa ar cepumu drupačiņām.
Gatavojot kopā ar bērniem, galvenais atcerēties, ka pat tad, ja šķiet, ka pats vari izdarīt labāk, neraut bērnam no rokām ārā karoti vai bļodu, jo tādā gadījumā bērns pavisam noteikti zaudēs vēlmi līdzdarboties un vēl kādreiz atgriezties virtuvē.
Mafinu pagatavošanai vajadzēs:
250g miltu, 25g kakao, 2 tējkarotes cepamā pulvera, 1/2 tējkaroti dzeramās sodas, 100g tumšās šokolādes, 150g piena šokolādes, 2 olas, 280g skābā krējuma, 85g brūnā cukura, 85g sviesta, 150g svaigā siera, 40g pūdercukura, dažus cepumus pārkaisīšanai.
Bļodā sajauc miltus, kakao pulveri un cepamo pulveri.
Šokolādi salauza mazākos gabaliņos un pievieno miltu masai.
Atsevišķā bļodā sakuļ olas, kurām pievieno cukuru, un vēl nedaudz pakuļ. Masā iemaisa arī skābo krējumu un sviestu.
Iegūto masu pievieno miltu maisījumam.
Visu uzmanīgi samaisa, uzmanoties ar maisīšanu. Ieteikums – labāk mīklā atstāt kādu kunkulīti nevis to pārāk daudz maisīt, jo tad mafini zaudēs savu pufīgumu.
Mīklu liek formiņās un aptuveni 20 minūtes cep 180 grādu karstumā.
Kad mafini gatavi, tiem ļauj atdzist. Tikmēr saputo svaigo sieru ar pūdercukuru.
Atdzisušos mafinus rotā ar svaigo sieru un pārkaisa ar cepumu drupatām.
Mafini būs ļoti šokolādīgi.
Izmēģini recepti kopā ar bērniem!