Nekad neesmu sapratusi,kāpēc šos gardumus sauc par riekstiņiem! Izskatās tak pēc oliņām!!!Un arī es viņus vienmēr cepu tieši pavasarī- Lieldienās un vīram uz dzimšanas dienu.
Tad nu recepte: viena ,beet ar variācijām par tēmu.
30 oliņām nepieciešams :
300g miltu
100g pūdercukura
150g auksta sviesta
1tēj.k. cepamā pulvera
2ēd.k. skābā krējuma vai olas
Visu samīca kopā un atstāj uz 30 min ledusskapī.
šoreiz gatavoju ar olu,bet ja ir krējums labāk izvēlos krējumu!
Kad mīkla pastāvējusi, ņemam laukā un liekam formiņās. Formas pirms tam ieziežu ar eļļu.
Tad liekam cepties 180 grādos. Laiku parasti neskatos,bet gatavību- kad paliek gaiši brūni ,ņemu laukā.(nu 10-12min)
Jo vairāk formiņu ,jo ātrāks process un veiklāk tiekam pie gala rezultāta.
Kad viss sacepts, smērējam ar kondensēto pienu.
Var pirkt gatavu bundžā,un tā es izdarīju šoreiz. Šis ļoti gards.
Var vārīt pats, bet tas aizņems 2-3 stundas. Un vēl ir ļoti gards sveramais -lielajā centrāltirgū- Straupes ražojums. Gardāku par Straupes vārīto kondensēto pienu neesmu ēdusi,bet ar mazo ķiparu uz tirgu netieku,tāpēc šo te bundžu pirku Nuko.lv
Lai labi garšo!!! Mani bērni apēd kaudamies!
Bērnības atmiņas!
Man vīra vecākiem bija. Bet nu jā, arī es gribētu vēl formiņas dabūt! Zinu ,ka draudzene Latgalītē meklēja. Kaut ko arī atrada. Var mēģināt tur,bet es ar bērniem kaut kā negribu uz turieni doties😀
Jā, šie mūsmājās pazūd zibens ātrumā!