Vakar saņēmu savu mīļāko žurnālu "Ievas virtuve".
Vecākā meitas paņēma žurnālu apskatīt un ieraudzījusi vienu saldo arī sagribēja kaut ko garšīgu. Man kaut kā vakarā negribējās vairs neko gatavot, tad nu meita pati ņēmās gatavot.
Smēlusies idejas no žurnāla viņa sāka gatavot.
Kārtojumam būs nepieciešams:
- auzu pārslu cepumi;
- aveņu liķieris ( ar ko nedaudz pārliet cepumus, bet var arī bez liķiera iztikt);
- konservēti persiki;
- svaigas vai saldētas ogas;
- saldais krējums;
- bezē cepumi (meita cepa pati);
- šokolāde.
Bezē cepumiem vajadzēs:
- 2 olu baltumi;
- 1 glāze cukura;
- šķipsniņa sāls
Sākam gatavot. Vispirms sagatavojam masu bezē cepumiem. Saputojam olu baltumus ar šķipsniņu sāls, tad tuprinot putot pakāpeniski pievienojam cukuru.
Ar karotīti masu uzliekam nepielās piciņās uz cepamā papīra un cepam 100 grādos 1 stundu, krāsnī atdzesējam.
Kamēr bezē cepās. Sākam kārtot desertu.
Deserta trauku izklājam ar rupji sadrupinātiem cepumiem, pieaugušajiem var pārliet cepumus ar liķieri.
Tad saputojam saldo krējumu, pievienojot cukuru un kakao pēc garšas. Cepumus pārklājam ar saputoto putukrējumu.
Virs putukrējuma kārtojam šķēlītēs sagrieztas konservēto persiku pusītes.
Virs tām liekam svaigas vai saldētas atlaidētas ogas.
Virs ogām liekam pašceptos bezē.
Virs bezē liekam stingri saputotu saldo krējumu ar cukuru un vaniļas cukuru.
Pa virsu uzrīvējam šokolādi.
Tādu lūk ļoti gardu deserta kārtojumu pagatavoja mana vecākā meita.
Labu apetīti!
Vēsma un Andra
Mana meita vakar ar kā ieraudzīja uz vāka to saldo, tā viņai arī kaut ko tādu vajagot, tad nu pati ņēma un kaut ko improvizējot gatavoja pati.
Arī man stāv šis žurnāls un šādas tādas receptes iekrita acīs. bet tev tas saldais tik gardi izskatās,ka pilnīgi siekalas tek.😀