07.05 10:00-15:30
Pieteikties
Brīvo vietu skaits: 3
Nepieciešams:
500g vistu aknas
1 sīpols
1 burkāns
2-3 ķiploku daiviņas
To visu liek pannā un apcep. Tad pievieno ūdeni vai buljonu ,un garšvielas- sāls,pipari, nedaudz muskatrieksts.Sautē apmēram 20 min.
Tad uz beigām apmēram 100ml sauso baltvīnu.Kad viss gatavs pievieno 100-150g sviesta. Kad sviests izkusis visu sablenderē. Ja vēlas,maigākai garšai pievieno saldo krējumu.
Tad masu liekam bļodiņā. Kad atdzeiest smērējam uz maizes un našķojamies. Turēt leduskapī var apmēram 5-7 dienas. ilgāk nav sanācis jo tiek apēstas.
Mūsmājās pie aknu maizītēm uzkož marinētu gurķīti.
Bērniem vienmēr gribas arī dzert. Tad nu talkā nāk omītes ķiršu kompota sula,kas nedaudz atšķaidīta ar ūdeni.
Limonāde gatava,
Labu apetīti.
Nu pastēte no ledusskapja un tik viegli man nesmērējās. Laikam par maz saldā krējuma. Bet nākamreiz lielikšu vairāk ,tad noteikti labāk smērēsies.😀