Gardā citronu siera kūka

Gardā citronu siera kūka

18. Apr 2020, 00:00 Banija Banija

Ja kūku, tad siera kūku. Tās mūsu ģimenē ir visiecienītākās. Atliek vien ļauties nelieliem eksperimentiem, lai klasiskajai siera kūkai piešķirtu savu īpašo rozīnīti un jaunu garšu. Mūsu pēdējais veikums - citronu siera kūka. Nesalda, atsvaidzinoša un bezgala garda.

Pagatavošanai vajadzēs:

  • 140g Selga cepumu
  • 55g izkausēta sviesta
  • 400g krēmsiera
  • 200g Philadepphia Light siera
  • 3 ēdamkarotes skābā krējuma
  • 140g pūdercukura
  • 2 tējkarotes kartupeļu cietes
  • 3 olas
  • citrona miziņa no 2 citroniem
  • sula no viena liela citrona.

Pagatavošana:

  • Ietauko kūkas formu.
  • Sasmalcina cepumus un sajauc ar izkausēto sviestu un liek kūkas formā, piespiežot un izlīdzinot.
  • Pamatni uz 30 minūtēm noliek vēsumā.
  • Krēmsieru puto, līdz tas kļūst mīksts, tad pievieno svaigo sieru, skābo krējumu, pūdercukuru un kartupeļu cieti.
  • Masu maisa līdz tā kļūst krēmīga.
  • Pa vienai pievieno olas un turpina putot.
  • Masā iemaisa arī citrona miziņu un citrona sulu.
  • Masu pārlej kūkas pamatnei un cep 180 grādu karstumā aptuveni 50 minūtes.