Gardā citronu siera kūka

Gardā citronu siera kūka

18. Apr 00:00 Banija_lv Banija_lv

Ja kūku, tad siera kūku. Tās mūsu ģimenē ir visiecienītākās. Atliek vien ļauties nelieliem eksperimentiem, lai klasiskajai siera kūkai piešķirtu savu īpašo rozīnīti un jaunu garšu. Mūsu pēdējais veikums - citronu siera kūka. Nesalda, atsvaidzinoša un bezgala garda.

Pagatavošanai vajadzēs:

  • 140g Selga cepumu
  • 55g izkausēta sviesta
  • 400g krēmsiera
  • 200g Philadepphia Light siera
  • 3 ēdamkarotes skābā krējuma
  • 140g pūdercukura
  • 2 tējkarotes kartupeļu cietes
  • 3 olas
  • citrona miziņa no 2 citroniem
  • sula no viena liela citrona.

Pagatavošana:

  • Ietauko kūkas formu.
  • Sasmalcina cepumus un sajauc ar izkausēto sviestu un liek kūkas formā, piespiežot un izlīdzinot.
  • Pamatni uz 30 minūtēm noliek vēsumā.
  • Krēmsieru puto, līdz tas kļūst mīksts, tad pievieno svaigo sieru, skābo krējumu, pūdercukuru un kartupeļu cieti.
  • Masu maisa līdz tā kļūst krēmīga.
  • Pa vienai pievieno olas un turpina putot.
  • Masā iemaisa arī citrona miziņu un citrona sulu.
  • Masu pārlej kūkas pamatnei un cep 180 grādu karstumā aptuveni 50 minūtes.