Ja kūku, tad siera kūku. Tās mūsu ģimenē ir visiecienītākās. Atliek vien ļauties nelieliem eksperimentiem, lai klasiskajai siera kūkai piešķirtu savu īpašo rozīnīti un jaunu garšu. Mūsu pēdējais veikums - citronu siera kūka. Nesalda, atsvaidzinoša un bezgala garda.
Pagatavošanai vajadzēs:
- 140g Selga cepumu
- 55g izkausēta sviesta
- 400g krēmsiera
- 200g Philadepphia Light siera
- 3 ēdamkarotes skābā krējuma
- 140g pūdercukura
- 2 tējkarotes kartupeļu cietes
- 3 olas
- citrona miziņa no 2 citroniem
- sula no viena liela citrona.
Pagatavošana:
- Ietauko kūkas formu.
- Sasmalcina cepumus un sajauc ar izkausēto sviestu un liek kūkas formā, piespiežot un izlīdzinot.
- Pamatni uz 30 minūtēm noliek vēsumā.
- Krēmsieru puto, līdz tas kļūst mīksts, tad pievieno svaigo sieru, skābo krējumu, pūdercukuru un kartupeļu cieti.
- Masu maisa līdz tā kļūst krēmīga.
- Pa vienai pievieno olas un turpina putot.
- Masā iemaisa arī citrona miziņu un citrona sulu.
- Masu pārlej kūkas pamatnei un cep 180 grādu karstumā aptuveni 50 minūtes.