FOTOreportāža, kā mums gāja Māmiņu kongresā 24.novembrī

FOTOreportāža, kā mums gāja Māmiņu kongresā 24.novembrī

29. Nov 2018, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Simtgades Māmiņu Kongress šogad tika veltīts nākotnes mazulim - kā izauklēt un izaudzināt laimīgu un veselu personību? Māmiņu Kluba Vecāku skolas fizioterapeite un pedagoģe Klaudija Hēla uzsvēra cieņpilnu attieksmi pret bērnu jau no pirmajām dzīvības dienām - pilnvērtīga mazuļa aprūpe paredz jauno vecāku izglītošanos bērna attīstības posmos un drošas, attīstošas vides izveidē, bet psihoterapeite Diāna Zande uzsvēra riska faktoros pāra attiecībās, bērnam piedzimstot. Jaunie vecāki bieži vien piedzīvo attiecību krīzi un pēcdzemdību depresiju. Māmiņu Kongresā tika akcentēta arī dūlu nozīme grūtniecības novērošanā, dzemdībās un pēcdzemdību aprūpē.

Topošās māmiņas Kongresa laikā saņēma arī bez maksas diagnostiskos izmeklējumus un konsultācijas no “MFD Veselības grupas” speciālistiem - tika veikti ultrasonogrāfijas izmeklējumi, ādas veidojumu pārbaudes, acu ārstu, infektologu, pediatru un citu speciālistu padomi ģimenes veselībai. Vecāki saņēma arī meistarklasi par veselīgu uzturu no projekta “Mazais nav Lielais” speciālistiem, kas sniedza mazuļu uztura vadlīnijas, ieviešot papildu ēdienu bērniem no 1 gada vecuma.

Bērnus visas dienas garumā priecēja pašmāju attīstošu bērnu rotaļlietu ražotāji no LIAA biznesa inkubatora.

Pasākums norisinājās “Lielupe by Semarah Hotels”, kas jau otro gadu pēc kārtas atbalsta veselības veicināšanas aktivitātes sadarbībā ar “Māmiņu Klubu”. Simtgades Māmiņu Kongresa video  ieraksti  būs pieejami arī portālos Maminuklubs.lv un Maminklub.lv.

Pasākums pulcēja ap  1500 jauno ģimeņu.