Svarīgi tavai sieviešu veselībai: femilifta procedūra - kāpēc to vajag, un kā tas notiek?

22. Feb 2016, 15:19 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Publiski dažkārt ir kauns par tādām lietām runāt, bet ir svarīgi problēmu apzināties, to uzsver arī ginekoloģe Inta Dinsberga.

Femilifta procedūra ir maksts lāzera tonizēšana

Ar lāzera enerģiju tiek tonizēta maksts gļotāda. Sievietei dzīves laikā maksts gļotāda dažādu pārmaiņu rezultātā cieš. Pirmkārt, jau tās ir dzemdības, kuru laikā caur dzemdību ceļiem virzās bērniņš, kas maksts gļotādu pamatīgi izstiepj. Un pēc dzemdībām var būt tā, ka izstieptā maksts gļotāda nevar vairs atgriezties savā iepriekšējā pozīcijā.

Tāpat arī grūtniecības laikā nēsājot bērniņu iegurņa pamatnei ir liela slodze, kā rezultātā tiek pārstiepta iegurņa pamatnes muskulatūra un arī maksts muskulatūra, kas nodrošina normālu urīnizvadkanālu noslēgšanos.

Pēc dzemdībām sievietēm var parādīties tāda problēma, kā slodzes laikā urīna nesaturēšana un arī maksts muskulatūras atslābums, par ko mammas bieži kautrējas runāt.

Lāzerprocedūras laikā tiek apstrādāta maksts gļotāda

Tajā tiek pastiprināta kolagēnu produkcija, gļotāda tiek radīta stingrāka. Tiek nostiprināta telpa starp maksts sienu un urīnizvadkanālu, muskulatūra nostiprinās, mazinās slodzes urīna nesaturēšana.

Tas, vai sievietei būs šī problēma, atkarīgs no daudz kā. Var gadīties, ka sievietei rodas šādas problēmas pēc vairākām dzemdībām, bet ne vienmēr tas ir noteicošais.

Ja sieviete neko nedara, dzīves laikā sievietei šī problēma progresē. Var gadīties nesaturēt urīnu skrienot, lēkājot un pat šķaudot.  Ar gadiem ejot kad kolagēna saturs mūsu gļotādā un ādā samazinās, problēma saasinās vēl vairāk, sevišķi pēc menopauzes.

Sieviete var griezties pie ginekologa uz konsultāciju (vismaz 3 mēnešus pēc dzemdībām), problēmas smaguma pakāpe tiek novērtēta, un vajadzības gadījumā - izvēlamies lāzerprocedūru.

Kā tiek veikta lāzerprocedūra

Nav nekā īpaši jāsagatavojas, tā tiek veikta ambulatori, un procedūra ir nesāpīga. Var gadīties, ka nepieciešamas analīzes, un tad pēc tām tiek veikta lāzerprocedūra, pēc kuras sieviete var turpināt savas ierastās gaitas. Vienīgais, sievietei iesakām lietot pēc tam mitrinošas svecītes, bet patiesībā - process prasa aptuveni pusstundu no sievietes ikdienas gaitām.

Esiet mierīgas, neuztraucieties, vislabāk ir būt informētām gan par savu veselības stāvokli, gan par to, kā dažādas veselības problēmas atrisināt!

Māmiņu Klubs

20160209135048-25330.jpg

lauvinja lauvinja 23. Feb 2016, 08:59

Kāpēc rakstā tik daudz nelatviskas uzbūves teikumi? Komati, arī ir pieturzīmes, ko jālieto!
"😥..) kolagēnu produkcija, gļotāda tiek radīta stingrāka." ??? pats radītājs klāt stāv? Vai gļotāda tiek padarīta stingrāka?

"Sieviete var griezties pie ginekologa uz konsultāciju (..)"- griezties - tas ir deju solī ap savu asi līdz pat ginekologa kabinetam? Taisni iet nedrīkst?

Mīļais MK, Jūsu drabs ir ļoti vērtīgs, tas sniedz daudz noderīgas informācijas, bet vismaz no MK puses vēlētos lasīt latviski pareizi veidotus rakstus! Saņematies!