Esi gatava gavēnim?

Esi gatava gavēnim?

17. Feb 2021, 08:27 SkolēnaMamma SkolēnaMamma

Iepriekšējos gados manas kolēģes darbā aktīvi gavēja. Protams, populārākā atteikšanās šajā periodā bija no saldumiem. Tad nu dzimšanas un vārda dienu svinību laikā, kad citi kolēģi uz darbu nesa kūkas, viņas ar skumjām acīm noskatījās, kā citi štopē vēderos saldumus, aizbildinoties, ka viņām jau, patiesībā, tie nemaz nekārojas. Es arī vienu reizi iestājos viņu pulciņā, taču drīz vien piedzīvoju pilnīgu izgāšanos, jo šajā laika periodā mums ģimenē iekrīt dzimšanas dienu svinības, tāpēc gavēnis bija neliela izgāšanās.

Šodien sākas gavēnis un es esmu apņēmusies šoreiz izturēt, jo:

  • Strādājot no mājām nekādas kolēģu kūkas nespīd;
  • Izvairāmies no kontaktēšanās ar citiem, tāpēc arī radinieku ballītes atkrīt;
  • Uz veikalu ejam tikai reizi nedēļā, tāpēc mazāka iespēja "netīšām" iepirkt saldumus.

Visi apstākļi šoreiz sagadījušies par labu man, lai es varētu izturēt gavēņa laiku bez saldumiem. Esmu pilnīgi pārliecināta, ka par šo mans organisms būs tikai pateicīgs, jo uz saldumiem tas vienmēr reaģē ļoti asi – ar vēdera pūšanos, smagumu, enerģijas krišanos. Pēc kūkas apēšanas ir slikti, piedevām, ir pašpārmetumi, bet kūkas, šokolādes, cepumiņi un konfektes ir kaut kas tik garšīgs, kā nu sev liegsi kādu prieku. Bet es esmu pārliecināta, ka šoreiz izturēšu.

Patiesībā jau gavēnis nav stāsts tikai par atteikšanos no grēcīgajām saldumu baudām. Tā ir iespēja sevi nedaudz iegrožot. Kā dzirdēju, šogad populāri būs gavēt ne tikai no saldumiem, bet arī no sociālajiem tīkliem, kas ir pamatīgs laika zaglis mūsdienās. Vēl kāda draudzene sev nosolījusies šogad gavēņa laikā neēst gaļu. Es esmu pilnīgi pārliecināta, ka, izturot šo periodu, pēc gavēņa beigām viņai gaļu vairs nemaz negribēsies ēst. Iespējams, man tā būs ar saldumiem.

 

Kā gavēņa laikā iztikt bez saldumiem? Strādā no mājām, neej ciemos, veikalu apmeklē iespējami retāk, jo tad ir mazāka iespējamība, ka saldumi nonāks līdz tavam iepirkuma groziņam.