Endomondo izaicinājums jeb antistress

Endomondo izaicinājums jeb antistress

07. Apr 2020, 17:26 Mīlestība Mīlestība

Kopš sākās "vairāk būšanas mājās" laiks, esmu patiesi priecīga, ka jau pirms tam darba kolektīvā bija "mests" Endomondo izaicinājums. Dažādās disciplīnās. Pēc katra gaumes: skriešana, nūjošana, soļošana. Esmu tiešām priecīga, jo izaicinājumi izaicina. Izaicina biežāk iziet no mājas. Un veltīt laiku sev, savai pašsajūtai, kur citkārt būtu ļoti vienkārši sev avainoties un pateikt, ka šodien taču atkal nesanāks. 

Domāju, ka katrai no mums ir ļoti pazīstama tā sajūta: vēl tikai šo darbiņu, vēl tikai to sīkumiņu, un šo... un diena jau ir galā. Tieši tāpēc ir tik noderīgi uzvilkt sporta kurpes, lai arī aiz muguras ir vēl kas nepaveikts un doties ielās. Protams, prātīgi un ievērojot distanci. Bet atgriezies jau pavisam cits cilvēks. Gatavs mīlēt tos, kas līdzās, gatavs darīt atlikušos un jaunradītos pienākumus un darbiņus. Sportiņš atbrīvo endorfīnus un skābeklis dara brīnumus!

Starp citu, kopš ir viedtālruņu un to aplikāciju ēra, šķiet, ka Endomondo ir viena no foršākajām un noderīgākajām lietotnēm. Tāds personīgais treneris kabatā, kas atgādina par paveikto, uzmundrina un izaicina kam jaunam. 

Neesmu no tām sievietēm, kam pēc bērnu dzimšanas ir ideālais svars (lasīt - iepriekšējais). Ļoti pie tā jāstrādā, lai tā būtu. Tāpēc katra apņemšanās ir svarīga. Šādu izaicinājumu metu pati sev 2 gadus atpakaļ un rezultāti bija labi. Bet nepiestrādājot pie tiem ilgtermiņā, nākas secināt, ka pats no sevis nekas labs nerodas. Evolūcija nedarbojas. 

Mani "glābj" daži mani ikdienas ieradumi: dzert daudz ūdens, neēst starp ēdienreizēm un kustēties fiziski ik dienas. Bet vajag jau to kustību amplitūdu. Nepietiek tikai ar lēnu pastaigu. Kaut tas ir labāk, nekā nekas. 

Kā man iet šobrīd. Staigāju ātrākā tempā katru dienu. Un saprotu, ka tas arī milzīgs antistress šajā stresainajā laikā. 

Mēs esam fizioloģiskas būtnes. Kā teica man gudra paziņa, speciāliste psiholoģijas jomā, - fiziskās aktivitātes ir variants, kas ir vienmēr uzvara! Dažādās dzīves situācijās.

Ja kādai ir iespēja, padalieties, kas ir jūsu labie ieradumi, kas palīdz labi justies? Un no kā ir vislielākā atdeve?

Patiesā cieņā, Elīna