Ēdoles pils un viesu nama "Spēlmaņu krogs"  kafejnīca ar suitu tradicionālo virtuvi

Ēdoles pils un viesu nama "Spēlmaņu krogs" kafejnīca ar suitu tradicionālo virtuvi

12. Jul 2016, 20:28 laurlapa laurlapa

Esot Kurzemē bijām nolēmuši apmeklēt arī Ēdoles pili, kas atrodas Ēdolē, jo iepriekš nevienu reizi tur nebijām bijuši. 

Par Ēdoles pili zinām tikai to, ka tā ir viduslaiku pils Kurzemē un, ka Latviešu filmas "Emīla nedarbi" dažas epizodes ir filmētas tieši tur. Diemžēl mūsu brauciens uz Ēdoles pili aprobežojās tikai ar fotogrāfēšanos, pils un pils dārza apskati no ārpuses, jo pils bija slēgta. Žēl, bet vismaz tur bijām, ieraudzījām un izstaigājām apkārtni. Skaisti! Skaista gan pils, gan pils dārzs, gan skaists liels dīķis ar ūdensrozēm. Iesaku, braucot garām iebraukt apskatīties.

Pēc Ēdoles pils apskates pēc norādes devāmies paēst uz "Spēlmaņu krogu" adresē Pils iela 7, Alsunga. Izrādās, ka "Spēlmaņu krogs" ir viesu nams ar pieciem divvietīgiem numuriņiem, ar otrā stāva terasi ar skatu uz ezeru, tajā ir kafejnīca ar suitu tradicionālo virtuvi, autentiski sklandrauši, grupas iepriekš piesakot var piedalīties suitu ēdienu darbnīcās un baudīt mielastu suitu modē pie saklāta galda. Īpašs viesu nama piedāvājums ir suitu sievu uzstāšanās ar dziesmām un stāstiem par tautastērpu, tradīcijām un novada vēsturi. 

"Spēlmaņu krogā" mēs garšīgi paēdām (pusdienas divām personām ar dzērienu izmaksāja nedaudz virs Eur 11 - kartupeļi, salāti, vistas karbonāde ar sieru, kvass). Braucot garām noteikti iesaku iegriezties un nobaudīt suitu tradicionālo virtuvi.