Esmu sākusi vairāk piedomāt pie uztura. Joprojām ēdienkartē iezogas arī kāda konfekte vai bulciņa, bet esmu sākusi ēst vairāk svaigu zaļumu. Nesen arī ko vairāk palasīju par svaigēdājiem. Par tādu gan nekļūšu, jo man garšo gan gaļa, gan vārīts ēdiens, bet noteikti no viņiem kādas receptītes aizņemšos, jo svaigi produkti arī ir ņammīgi.
Ūdeni es dzeru it kā daudz. Un tieši ūdeni – jo man tas garšo! Tējas kaut kā ne pārāk. Tās vairāk tad, ja esmu nosalusi vai gribas vakara uzmundrinājumu. Kafija, protams, arī ir manā dzērienu kartē, bet to cenšos ierobežot līdz vienai krūzītei dienā. Udens kādi trīs litri dienā tiek izdzerti. Agrāk man likās, ka tas ir daudz, bet aplikācija Water your body norādīja, ka man arī ikdienā tiešām tik daudz būtu jādzer. Nemaz nerunājot par to, ka joprojām zīdu mazulīti – arī tam nepieciešams vēl papildus šķidrums.
OnPlate šķīvis izskatās ok, bet šaubos, ka to lietotu. Tāpat jau proporcijas ir zināmas, bet ierastāk ir ēst no maniem parastajiem mīļajiem šķīvīšiem.
Šo nedēļu laikā vēl rezultāti nav milzīgi (bet ir!), savukārt pašsajūta ir manāmi uzlabojusies! Domāju, ka šāda piedomāšana pie ēdiena varētu turpināties arī ilgāk, jo neaizliedzu sev arī kārumus, bez kuriem būtu ļoti grūti. Bet kaut kādu sīku ikdienas paradumu maiņa arī sniedz efektu. Piemēram, esmu sākusi dzert kafiju bez cukura. Agrāk noteikti mani notievēšanas plāni ir izgāzušies daudz ātrāk. Šoreiz vēl turos.
Tad nu padalīšos ar divām mīļām receptītēm.
PILNĪGI SLEPENA RECEPTE – DĀRZEŅU TANGO
Sākot dot bērnam dārzenīšus, arī es esmu iepazinusi jaunas garšas. Tad nu šīs ir manas slepenās receptes sastāvdaļas. Cik daudzus no šiem produktiem jūs pazīstat?
Tur ir arī mani nesenie atklājumi – fenhelis, kālis un kolrābis. Plus ierastie dārzenīši – ķirbis, burkāns, kartupelis, puķkāposts. Būtībā katliņā liekam visādus dārzenīšus, kas paliek pāri no mazulītes pusdienām – cik tad viņa var apēst! Kriksīti no tā, kriskīti no šā. Nevar jau viņai visu nedēļu dot tikai puķkāpostu.
1 kālis
1 fenhelis
1 kolrābis
1 burkāns
1 puķkāposts
4 kartupeļi
Ķirbis (kāds gabaliņš)
Dzintara siers (2 ēdamkarotes – lai nav pārāk trekns)
Dārzeņus sagriež gabaliņos un sautē. Pievieno nedaudz sāli un garšvielas (es lieku pētersīli, raudeni, timiānu). Kad gatavs, pievieno Dzintara sieru un sablenderē. Pasniedz ar pārkaisītām ķirbju sēkliņām. Super – garša neparastāka nekā ierastajai ķirbja biezzupai.