Dzīvais muzejs Kuldīgā.

Dzīvais muzejs Kuldīgā.

22. Jul 2021, 13:48 mamma27 mamma27

Par Dzīvo muzeju Kuldīgā uzzināju no kaimiņienes,kas tur bija pabijusi ar bērniem. Pēc labajām atsauksmēm arī man ļoti gribējās tur aizbraukt un visu redzēt savām acīm. 

Tad nu devamies skatīt Dzīvo muzeju!

Muzejs atrodas pašā Kuldīgas centrā 

Adrese: Jelgavas iela 2, Kuldīga

Ieejas maksa:  5 EUR/pers , jāmaksā sākot no 8 gadiem.


Tālrunis: (+371) 27323117

Kā jau daudzās vietās šobrīd ir vēlams pieteikties, bet tā kā mēs devāmies uz muzeju darba dienā, tad darbiniece teica,ka noteikti tiksim, jo darba dienās nav tik daudz apmeklētāju. 

Ieejot muzejā uzreiz radās tāda dīvaina , nedaudz baisa sajūta. Telpas ir patīkami vēsas, bet ne aukstas. Mūs sagaidīja atraktīta gide, kas paskaidroja,ka pati ir vakcinējusies ,līdz ar to maskas jāvelk nav. Tas bija patīkami:) 

Ieveda mūs tumšā telpā, kur nedaudz pasēdējām ,lai pierastu acis, un ceļojums pa seno Kuldīgu varēja sākties. Kopa apmeklējām septiņas telpas, kurās uzzinājām par Kuldīgas vēsturi no seniem laikiem ,līdz pat mūsdienām. 

Lai arī sākumā lielais čalis čīkstēja, ka atkal mamma ved uz kaut kādu muzeju un būs garlaicīgi, beigās patika visiem. Laiks ,ko tur pavadījām paskrēja nemanot, katrs noteikti kaut ko jaunu uzzināja. 

Man ļoti patika gides stāstījums, garlaicīgi nebija ne vienu mirkli. Odziņa šim muzejam bija kustīgie tēli un ineresantās hologrammas. 

Muzejā neko nefotografēju, nezinu vai drīkstēja.Nemaz neprasījās, jo tik ļoti aizrāvāmies ar stāstu un piedzīvojumu,ka bildēt nebija laika. (šīs foto no ineta http://visitkuldiga.com/dzivais-muzejs-senas-kuldigas-stasts-2/) 

Noteikti iesaku aiziet uz Dzīvo muzeju,ja esat Kuldīga. 

Tur pat aiz stūra ir slavenā Ēvalda Valtera skulptūra, strūklaka un kafejnīcas,kurās var remdēt izsalkumu.

Iesaku Goldingen room ,kur ir gardas picas ( ar vienu pilnīgi pietiek uz diviem ,jo sātīgas,kaut sakumā tā neliekas) . 

Šobrīd Kuldīga vēl iespējams apskatīt skaistus tauriņus, kuri gatavoti no dažādiem materiāliem. Mākslinieki ir tiešām pacentušies-skaisti!