Diskusija: Ko tev nozīmē šis Ziemassvētku gaidīšanas laiks?

Diskusija: Ko tev nozīmē šis Ziemassvētku gaidīšanas laiks?

06. Dec 2015, 00:03 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Kā tavā ģimenē notiek Ziemassvētku gaidīšana? Kādas tradīcijas? Bet galvenais – ko šis Adventes laiks tev nozīmē?

Manā ģimenē mēs katru svētdienu iededzam Adventes vainagā atkal jaunu sveci, gatavojam garšīgas vakariņas un ļaujamies sirsnīgām sarunām. Bet visvairāk Adventi izjūtam katrs sevī iekšīgi.

Jo šis gada tumšākais, bet vienlaikus arī gaišākais mēnesis ir laiks, kad var nesteidzīgi pārdomāt savu dzīvi, izvērtēt, kas patiesi ir svarīgs un kas varbūt tomēr mazsvarīgs. Sirdis kļūst atvērtākas. Mums šis ir laiks, nevis, kad panikā meklējam viens otram dāvanas, bet gan ar savu klātbūtni un kopā būšanu novērtējam, ka viens otram esam...

Māmiņu Klubs jūs visas mīļi sveic otrajā Adventē! Degsim vainagā jau otro sveci un ar savām gaišajām domām nesīsim pasaulē vairāk mīlestības, miera un patiesas sirsnības!

Māmiņu Klubs

06. Dec 2015, 17:48

Adventa laiks ir, kad visi kopā gaidām Jēzus dzimšanas dienu 😀 Tas ir laiks, kad vairāk padomāt arī par kaimiņiem un tuviniekiem, sarūpējot kādas mazas dāvaniņas, atgādinot par Dieva lielo mīlestību uz viņiem 😀
Mums tradīcija ir Adventa kalendārs, ar maziem našķīšiem. Pirms ņemam našķus, nodziedam kādu svētku dziesmu vai atkārtojam Bībeles pantu.
Protams, arī Adventa vainags 😀
Kopumā cenšamies, lai "adventīgs" laiks ir visa gada garumā, jo nekad nevar būt par daudz, lai iepriecinātu kādu cilvēku, as ir līdzās.