Diāna Zande mudina: rotaļājies arī pieaugšo vecumā!

Diāna Zande mudina: rotaļājies arī pieaugšo vecumā!

07. Oct 2015, 00:20 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Kā tev šķiet, vai spēlējas un rotaļājas tikai bērni? Ai, nē, arī pieaugušo dzīvē joprojām netrūkst šo bezbēdīgo nodarbju! Par to, kur rotaļas elementi sastopami mūsu dzīvē, aicina padomāt psiholoģe Diāna Zande.

Arī mēs pieaugušie spēlējamies ar rotaļlietām. Mūsu rotaļlieta ir dators, pie kura tik sirsnīgi pieejam un dažkārt uzspēlējam kādu spēlīti. Drēbju pielaikošana un iepirkšanās, savukārt, ir sieviešu pārģērbšanās spēle, bet papildus tam, ir arī cilvēku izspēlētās, savstarpējo attiecību rotaļas visas dzīves garumā!

Visā cilvēka dzīvē ir ārkārtīgi daudz rotaļas elementu, vienīgi daudzas darbības mēs neuztveram kā rotaļu.

Bērnībā tērpu šūšana lellēm ir rotaļāšanās, bet, iespējams, kādai sievietei tā pārtop dizaineres profesijā un šī spēle var nebeigties nekad!

Rotaļāties nevajag pārstāt arī pieaugušo vecumā, jo rotaļa ir prieks, radošums un spontanitāte. Veselīga rotaļa attiecībās ir flirts! Flirts starp partneriem, savukārt, uztur mīlestību. 

Rotaļa un spēles elementi ir tas, kas jāsekmē visu dzīvi! Ir taču tik forši, ja vīrietis un sieviete prot flirtēt, par spīti tam, ka ir precēti jau divdesmit gadus! Jā, arī flirts ir spēle, tikai ar citiem elementiem nekā bērnībā.

Kādas spēles un rotaļas tu spēlē savā, pieauguša cilvēka dzīvē? 

20150930201356-74558.jpg

Eksperts

Diāna Zande

Kognitīvi biheiviorālā psihoterapeite, psiholoģe
Diāna Zande Vecāku skolā