Sastāvdaļas:
Alojas želejas:
- dzērveņu
- ķiršu
- apelsīnu
- citronu
- kivi
- persiku
Deserta uzlējums:
0,5 l skābais krējums
2 paciņas alojas želejas ar zemeņu garšu
3 ēd.k cukurs
Brūnā kārta:
šokolādes cepumi vai biskvīts 150g, es izmantoju pašas ceptu šokolādes,pupiņu brauniju
300g skābais krējums
1 paciņa alojas želeja ar apelsīnu garšu
Gatavojam želejas:
Būtībā pagatavošana kā norādīts uz paciņas, vienīgi es ņēmu ne 500ml ūdeni, bet gan 325ml. Salēju katru krāsu savā trauciņā. Turēju aukstumā līdz kārtīgi sarecēja. Tad izņēmu no trauciņiem un sagriezu kubinos. Visu liku bļodā.
Tālāk ķeramies pie deserta uzlējuma:
1/2 glāzē ūdens iemaisam abas paciņas želejas.Uzkarsējam līdz izkūst. Nedaudz padzesējam, lai nav karsta. Pa to laiku skābo krējumu saputojam ar cukuru līdz gaisīgai massai. Iemaisam padzisušo želeju.
Formā ieliku pārtikas plēvi, kārtoju krāsainos želejas gabaliņus. Pāri lēju deserta massu. Turam aukstumā.
Nobeidzam ar brūno deserta kārtu:
Brauniju sadrupināju. Želejas paciņu uzkarsēju 150ml ūdens un padzesēju . Krējumu samaisīju ar brauniju, ieputoju želeju. Uzlēju uz deserta un atpakaļ aukstumā.
Kad viss kārtīgi sarecējis, sagriezu porciju gabaliņos.
Dēlam ļoti garšo želejas deserti un šāda versija priecēja ne vien punci, bet arī acis.