Sastāvdaļas:
125ml bezpiedevu jogurts
100ml piens
1 banāns
1 ola
1 ēd.k sviests
1 neliels vārīts burkāns
1 tēj.k soda
1/2 glāze apgrauzdēti rieksti
neliela saujiņa rozīnes ap 50g
nedaudz žāvētas plūmes ap 50g
nedaudz dateles,arī ap 50g
1 glāze kukurūzas milti
pāris ēdamkarotes kokosa skaidiņas,ja ir pa rokai
Dekorēšanai saldēti ķirši
Lai ķirši turētos nepieciešama želeja,to varam pagatavot no kādas svaigas sulas + želatīns,kuras sastāvā nav cukura(kompots nederēs,vienīgi svaigas vai saldētas ogas.)Ja želeju gatavojam paši,tad uz 250ml sulas pievienojam 1,5 tēj.k želatīna(bet būtībā jāskatās kādas firmas želatīns kādam šķidruma daudzumama paredzēts)
vai arī 1 paciņa Dr.Otker želeja tortēm (tās sastavā nav cukura)Es izmantoju šo želeju tortēm,jo tā man tieši bija mājās.
Pagatavošana:
Olu ar dakšiņu viegli sakuļam,pievienojam jogurtu.Izmaisam.
Rozīnes,dateles,plūmes aplejam ar siltu ūdeni,lai tās paliek mīkstas,nokāšam un sablendrējam.
Burkānu izvāram,nomizojam,sablenderējam.
Banānu arī sablenderējam.
Vissas sablenderētās biezputras savienojam un liekam olu krējuma traukā.
Pienu ielejam glāzē,pievienojam sviestu un uzsildam siltu,izmaisam līdz sviests izkūst.
Lejam pienu kopējā massā,izmaisam.
Riekstus apgrauzdējam,sablenderējam,pievienojam kokosa skaidiņas.
Riekstus,miltus,sodu sajaucam un beram kopejā massā.Izmaisam.
Massai jāsanāk biezai.
Liekam iesmērētā ar sviestu traukā un cepam ap 180 grādiem ap 20 minūtēm.
Gatavo kūk-maizi atdzesējam un tad izņemam no formas.
Uz kūkas-maizes kārtojam atsadētos ķiršus.Pārlejam ar želeju.
250ml sulas iemaisam želatīnu,uzbriedinam 5 minūtes un tad uzsildam,izmaisam līdz želatīns izkūst.Mazliet pagaidam ,lai atdziest,lai nenotek no tortes nost un lejam uz ķiršiem.vai arī gatavojam Dr.Otker želeju tortēm:250ml ūdens iemasam 1 paciņu šīs želejas uzliekam uz uguns un karsējam līdz sāk biezēt un paliek dzidra krāsa.
Žāvētie augļi,banāns un burkāns iedeva pietiekami daudz saldumu,bet ķirši bija tieši laikā uz šīs kūkas-svaiguma piesitiens.
Garšoja līdzīgi kēksam.
Visiem degustētājiem ļoti iegaršojās.