DĀRZS-cīņa ar sarkanajām skudrām.

DĀRZS-cīņa ar sarkanajām skudrām.

10. Jun 2014, 14:10 nosiguldas nosiguldas
Šogad sarkanās skudras ir visur, lecektī un vietā, kur stādu ķirbjus arī pie zemenēm jau iemājojušās. Nu jau tas kļūst traucējoši un galvenais viņa kož.
 
Ko tad mums par šo problēmu saka internets:
 
Sarkanās skudras dārzā ir ļoti biežas un, kā likums, nepatīkamas un nevēlamas viešņas.  Skudrām patīk saldums, tādēļ tās dārzā labprāt mielojas ar saldajām ogām, īpaši ar zemenēm, un saldiem dārzeņiem – burkāniem, ķirbjiem u.tml. Velēnu skudrītes bojā peoniju pumpurus un ziedus.
 
Skudras var pārnest savu pamata maltīti - laputis uz veseliem augiem. Skudrām garšo šķidrums, kuru izdala laputis, tāpēc tās šos kaitēkļus izmanto savā labā un sargā no dabīgiem ienaidniekiem.
Skudrām patīk nēsāt dažādas nezāļu sēklas, protams, kopā ar saldām un sulīgām augu atliekām. Īpaši skudras ir iemīļojušas strutenes. Tomēr būtu pārspīlēti teikt, ka skudras ir ļaunprātīgs nezāļu izplatītājs. Cilvēks pats nezāles pavairo krietni lielākos apjomos.
Ja skudras dārzā sāk traucēt, tad var mēģināt ar tām cīnīties. Vietās, kur tas netraucē cilvēkiem un augiem, var izmantot dažādus ķīmiskos līdzekļus. Bet dārzā vai siltumnīcā prātīgāk būtu izmantot tautas līdzekļus.
 
Sagatavoju apkopojumu, kuru varēsiet ar dažādām receptēm izlasīt manā blogā 
http://darznieksiesacejs.blogspot.com/

Pēc izmēģinājumiem, došu Jums ziņu, kas darbojās, bet kas nav tik efektīvs.