Daļa no skrējējas,daļa no vingortājas un nedaudz no alpīnistes

Daļa no skrējējas,daļa no vingortājas un nedaudz no alpīnistes

29. Apr 2015, 14:44 Cielavinna Cielavinna

Tikai kustībā atrodu sevi- šie vārdi man ļoti palika atmiņā no mana pirmā vieglatlētikas trenera, kurš man tos ikreiz atkārtoja, kad likās es vairs nevaru. Grūti 100 metrus piecas reizes noskriet vienādā laikā, bet ar pareizu domāšanu un trenera atbalstu tas ir izdarāms. Cik sevi atceros tad tieši skriešana bija mans sporta lauciņš. Skriet man ļoti patīka un patīk, lai gan sacencībās piedalījos tikai 100 metru distancēs, jo skriet garos gabalus uz laiku nav priekš manis, lēnā garā jā. Skriešanai liels plus ir tas, ka tā trenē visu ķermeni un ir labs kardio treniņš.

Vēl viena mana sirds lieta ir dejošana. Man tik ļoti patīk dejot, ka to varētu darīt nepārtraukti. Dejojot Tu atbrīvo sevi un parādi daļiņu no sevis citiem. Vienīgais man nekad nav patikušas balles dejas līdz ar to uz ballēm neeju, bet man sirdij tuvāk ir go- go dejošana, hip- hops, mūsdienīgās dejas, balets. Atceros, kā 9. klasē sapņoju par dejotajās karjeru, bet nācās izvēlēties vai no vieglatlētika vai dejošana, es tai brīdī izvēlējos vieglatlētiju, jo vieglāk varēja savienot ar ikdienas dzīvi, piedevām manā pilsētā nebija nekādas dižāš iespējas dejot. Ik pa laikam aizdomājos par Kultūras akadēmiju, bet lai ietu tur mācīties nāktu aiziet prom no darba, tāpēc dejošana ir pārvērtusies par  hobiju.

20150429144236-84018.jpg

Neteikšu, ka sports ir mana ikdienas sastāvdaļa, jo darba daudz, jāskrien šur un tur, līdz ar to vakarā vairs nav spēka nekam. Šim visam atradu risinājumu- vingrošana no rīta. Pieceļos pulkstens 06:00 un 30 minūtes vingroju. Man ļoti patīk šī interneta vietne www.kleoo.lv, šeit ir ļoti labi vingrojumu paraugi visam ķermenim. Pateicoties ik rīta viengrošanai jūtos ļoti moža visu dienu.

Skriešana man ar ļoti patīk, bet to es izmantoju tad, kad gribas aizmirst grūto darba dienu un vienkārši izvēdināt galvu. Ziemā gāju uz trenežiera zāli, lai skrietu uz velo celiņa, bet tas nav tas, jo svaigā gaisā ir daudz labāk. Nesen lasīju, ka sportošana svaigā laikā ir daudz efektīgāka par sportošanu zālē.

Savu vēlmi pēc kustības nekad neesu apvienojusi ar vēlmi notievēt, vairāk jau tā ir mana ikdiena, jo dzīvot pasīvi bez kustības es nemāku. Jo vairāk mēs kustamies, jo labāk jūtas mūsu ķermenis.

Mans sapnis ir piedalīties maratona skrējienā, pamazām es jau tam tuvojos, bet vajaga nedaudz ķermenim palīdzēt sagatavoties. Ja ir šī sagatavošanās, tad domājams maratonu noskriet būs viegli. Jāmācas vēl pareizi elpot. Starpcitu pareiza elpošana skriešanā ir ļoti svarīgs aspekts tam, lai skriešana Jums patiktu. Ja skrienot elpošana ir nepareiza, sāk sāpēt sāni, durties sirdī un vēl visādas lietas, kas nevairo prieku no šī procesa. Otra svarīga lieta ir pareizi apavi. Nepažēlojiet tos 50- 100 eiro labiem skriešanas apaviem, kājas Jums būs pateicīgas. Esmu redzējusi, ka daži skrien parastās kediņās, vienīgais ko varu pateikt, nabaga kājas. Sportošanai jārada prieku, jo tikai tad tā nesīs kādus rezultātus.

20150429144300-52717.jpg

Runājot par sportu un TV, tad hokeja čempionāts ir mūsējais un vieglatlētikas sacencības. Vēl man ļoti patīk daiļslidošana uz kuru domājam rudenī vest mūsu mazo četrgadnieku, lai mācās slidot un pēc tam uz hokeju.

Pa lielam varu droši teikt, ka manā ģimenē skriet patīk gan mazam, gan lielam.

Viss labākais sporta veids mūsu ģimenē ir ceļošana. Īstenībā ceļošana tiešām ir labs sportiņš, jo nākas pārvarēt kalnus, ielas, tas ir treniņš visam ķermenim. Ceļošana man asocējas ar alpīnismu, kur nākas pievarēt daudz šķēršļu, lai sasniegtu rezultātu. Sakarā ar to, ka negribas internetā publicēt ģimenes bildes, es Jums parādīšu skaistus skatus no mūsu ceļojumiem.

20150429144222-31561.jpg

Ticiet sev un panākumi būs!

 

 

Cielavinna Cielavinna 01. May 2015, 07:55 cecii

Paldies, bet mani pilniibaa apmierina mani skriessanas apavi, kas paredzeeti visiem segumiem.

cecii cecii 29. Apr 2015, 16:28

Normāli skriešanas apavi - katrs ar šo frāzi saprot ko citu. Man tie ir minimālie skriešanas apavi. Var ieguglēt, lai taptu skaidrs. Tieši plāna zole būs labāka asfaltam. Vārdu sakot, iesaku ievākt info un izmēģināt uz sevis.

Cielavinna Cielavinna 29. Apr 2015, 16:11 cecii

Skrienot pa asfaltu ar kedām, pēdas dabū lielāku triecienu, nekā tas ir no normāliem skriešanas apaviem.

cecii cecii 29. Apr 2015, 15:46

"Esmu redzējusi, ka daži skrien parastās kediņās, vienīgais ko varu pateikt, nabaga kājas. "...
Savukàrt, kediņàs tèrptie skrējēji ar žēlumu skatās uz polsterētajiem, biezajiem skriešanas apaviem, jo tie nodara lielàku skādi kā tās plānās kediņas. Skriešanas apavu pasaulē ir noticis apvērsums. Un labi, ka tā. Visi atgriežas pie dabiskā, pie pirmsākumiem - minimālie apavi ar plānu plānu zoli, platu purngalu. Ir veselīgi skriet arī vienkārši basām kājām.