Dabas stihijas tavā mājoklī jeb kādās krāsās iekārtot telpas

Dabas stihijas tavā mājoklī jeb kādās krāsās iekārtot telpas

08. Nov 2012, 12:00 Sieviešu Klubs Sieviešu Klubs

Ja kādā no dzīves jomām īsti neveicas, izmēģini Fen šui principus, pēc kuriem varēsi noteikt, kura tava mājokļa telpa par to atbild, un kādas krāsas un materiāli šajā telpā nepieciešami, lai šajā dzīves sfērā veiktos! Konsultē Sieviešu Kluba eksperte, Fen šui speciāliste Dita Blūma. 

Tā kā zemi caurstrāvo enerģija, krāsu izvēles pamatā ir piecas dabas stihijas.

Tās visas sakārtotas radošajā aplī, kurā redzams, kāda ir to savstarpējā mijiedarbība – tātad, vai tās viena otru ietekmē pozitīvi vai – negatīvi.

Pozitīvā un negatīvā cikla principi

Uguns rada zemi, zeme rada metālu, metāls rada ūdeni, ūdens rada koku un koks rada uguni. Tad, ja šie simboli viens otru papildina, tas ir labvēlīgi.

Turpretī, ja uguns kausē metālu, metāls – cērt koku, koks irdina zemi, zeme – duļķo ūdeni, ūdens dzēš uguni, tad tas ir graujošais cikls, kas ir negatīvi. 

Radošo apli izmanto, lai atbilstoši debespusei, kurā atrodas konkrētā telpa, tai piemeklētu piemērotāko krāsu.

Uguns – sarkana krāsa – trijstūra forma (telpā var novietot sveces, lampas, visu, kas saistīts ar uguni);

Zeme – brūnie, dzeltenie toņi – kvadrātveida forma (telpā var izvietot priekšmetus no māla, akmens, porcelāna);

Metāls – balta, pelēka krāsa – apaļa forma (telpā var novietot jebkādus metāliskus priekšmetus);

Ūdens – zila, melna krāsa – viļņveida forma (telpā var būt jebkas ar ūdeni kā elementu);

Koks – zaļie toņi – taisnstūra forma (telpā var izvietot jebkādus koka priekšmetus, arī puķes).

Ar ko sākt?

1. Lai saprastu, kurās mājokļa telpās, kādas krāsas un kādu materiālu priekšmeti nepieciešami, vispirms uz lapas jāuzskicē sava mājokļa plāns.

2. Tad jānosaka, kur atrodas mājas centrs.

3. Vadoties pēc vietas, kur ir tava mājokļa centrs, jānosaka debespuses.

4. Kad esi noteikusi debespuses, uzzīmētajā mājas plānā atzīmē centru un plānojumu sadali,atbilstoši visām astoņām debespusēm. 

Šādi redzēsi, kurā sektorā atrodas katra tava mājokļa telpa. Katra zona atbild par citu dzīves jomu un katrai zonai ir sava pozitīvā stihija.

Kuras krāsas un materiāli paredzētas katrai mājokļa zonai?

Ziemeļi – karjeras zona – pamatelements ir ūdens – balstoties uz radošo loku, šai zonai pozitīvs būs ūdens, koks vai metāls. Ja svarīga ir karjera, telpai, kas atrodas šajā mājokļa zonā, ir jābūt zilā, melnā, baltā, pelēkā vai zaļā krāsā!

Rietumi – bērnu zona – pamatelements ir metāls – balstoties uz radošo loku, šai zonai pozitīvs būs metāls, ūdens vai zeme. Ja ir kādas problēmas šajā dzīves jomā, telpai šajā zonā jābūt baltā, pelēkā, zilā, melnā, brūnā vai dzeltenā krāsā.

Ziemeļrietumi – palīgu, ceļojumu zona – pamatelements ir metāls – balstoties uz radošo loku, šai zonai pozitīvs būs metāls, ūdens vai zeme. Ja ir kādas problēmas šajā dzīves jomā, telpai šajā zonā jābūt baltā, pelēkā, zilā, melnā, brūnā vai dzeltenā krāsā.

Ziemeļaustrumi – zināšanu, gudrības zona – pamatelements ir zeme – balstoties uz radošo loku, šai zonai pozitīvs būs zeme, metāls vai uguns. Ja vēlies, lai veicas šajā jomā, telpu, kas tajā atrodas, vajadzētu iekārtot brīnos, dzeltenos vai sarkanos toņos, baltā vai pelēkā krāsā.  

Austrumi – ģimenes kā dzimtas zona – pamatelements ir koks – balstoties uz radošo loku, šai zonai pozitīvs būs koks, uguns vai ūdens. Veiksmei šajā dzīves jomā, telpu, kas atrodas šajā zonā, jāiekārto zaļā, sarkanā, zilā vai melnā krāsā.

Dienvidrietumi – attiecību zona – pamatelements ir zeme – balstoties uz radošo loku, šai zonai pozitīvs būs zeme, metāls vai uguns. Ja vēlies, lai veicas šajā jomā, telpu, kas tajā atrodas, vajadzētu iekārtot brīnos, dzeltenos vai sarkanos toņos, baltā vai pelēkā krāsā.  

Dienvidaustrumi – labklājības, bagātības zona – pamatelements ir koks – balstoties uz radošo loku, šai zonai pozitīvs būs koks, uguns vai ūdens. Veiksmei šajā dzīves jomā, telpu, kas atrodas šajā zonā, jāiekārto zaļā, sarkanā, zilā vai melnā krāsā.

Dienvidi – slavas zona – pamatelements ir uguns – balstoties uz radošo loku, šai zonai pozitīvs būs uguns, zeme vai koks. Ja radušās kādas problēmas šajā dzīves sfērā, telpu, kas atrodas šajā zonā, būtu jāiekārto sarkanā, brūnā, dzeltenā vai zaļā krāsā.

"Sevišķi jāpievēršas to telpu pareizai iekārtošanai, kuras atbild par dzīves sfēru, kurā ir kādas problēmas," iesaka speciāliste.

Sieviešu klubs

Kādās krāsās ir tavas mājokļa telpas? Vai esi ievērojusi Fen šui principus?

Eksperts

Dita Blūma

numeroloģe, viena no Latvijas Numerologu biedrības dibinātājām, "Jauno psiholoģiju centra" lektore.
Dita Blūma Vecāku skolā