Covid19 skaistuma sekas!

Covid19 skaistuma sekas!

17. May 2022, 00:00 Sigita Paulina Sigita Paulina

Aktuāls jautājums matu izkrišana pēc Covid19?  ?

 

Ļoti daudz skaistas sievietes sūdzas un man jautā, ko darīt ka pēc pārslimots Covid19 ir tendence uz pastiprinātu matu izkrišanu ? 

 

Galvenais iemesls ir telogēna matu izkrišana, kas ir viens no biežākajiem matu izkrišanas veidiem.  Tai raksturīga difūza jeb vienmērīga matu izkrišana visā galvas ādas rajonā. Telogēnai matu izkrišanai ir zināmi daudz izraisītājfaktori, piemēram, stress, medikamenti (A vitamīns, antidepresanti), sistēmiskās slimības, nozīmīgas operācijas, augsta temperatūra, uzturvielu vai mikroelementu nepietiekamība (, D vitamīns, B12 vitamīns, iespējams arī Dzelzs trūkums ), pēcdzemdību periods, neizskaidrots svara zudums, kontracepcijas zāļu lietošanas pārtraukšana un saules apdegums galvas ādas rajonā.

Matu izkrišana ir novērojama no divu līdz četru mēnešu laika posma. Un starp citu var turpināties līdz pat sešiem mēnešiem. 

Apmēram 90% gadījumu matu izkrišana sākās divus līdz trīs mēnešus pēc inficēšanās.

 

Kā cīnīties pret Covid19 matu izkrišanas sekām ? 

 

Labā ziņa ir tā, ka Tā ir īslaicīga. Ir situācijas, kad jāgaida, lai jūsu matu cikls atgrieztos anagēnā jeb “augšanas” fāzē, kas parasti ilgst sešus līdz deviņus mēnešus.

Tomēr zinot kādas sekas atstāj uz mūsu organismu Covid19 , tad noteikti arī matu augšanas process iespējams šajā gadījumā būs nedaudz ieildzis . Šeit tikai nogaidīt un ar pacietību gaidīt ! 

 

Ka Tu pats sev vari nedaudz palīdzēt ? 

 

Vienkāršākais variants es ko ieteiktu būtu , uzlabot matu veselību un augšanu, ieteicams sabalansēts uzturs, kurā ir pietiekami daudz olbaltumvielu, D vitamīna un dzelzs. Arī dzirdēt no klientu atsauksmēm Biotins ir bijis palīgs . Protams konsultēties ar ārstu pirms visu mēs sākam uzņemt konkrētu daudzumu . Būtu jāveic specifiskas asins analīzes, lai mēs saprastu ka deficīts ir zināms, un Jūs droši varētu sākt lietot nepieciešamo gan devu , gan uzturvērtību . 

 

Atveseļošanās prasa gan fizisko , gan garīgo pusi ! Tāpēc,iestājoties mieram mūsu skaistuma puse paliek saudzīgāka un mierīgāka. Tāpēc nesteidzies pārliekus  skriet uz aptieku un pirkt dažādus pret izkrišanas šampūnus, maskas vai kapsulas, bet gan iesākumam ieklausīties  savā iekšējā balansā. 

 

 

Lai mums visiem stipri un veseli mati ☀️