Cik bieži esi padevusies influenceru reklāmai?

Cik bieži esi padevusies influenceru reklāmai?

28. Aug 2019, 10:21 FejuFeja FejuFeja

Kārtējo reizi, kad izdzirdēju kādā Instagram video vārdu "jaudīgs", sāku prātot par mūsu vietējiem influenceriem.

Nav gan tā, ka to manā profilā būtu vairākums, taču pa kādam ir iegadījies. Tiesa, pēdējā laikā viņu rindas bezsirdīgi izretinu, jo ir par daudz. Ja atver savu Instagram profilu, un tur pretī uz tevi raugās vairākas personas, kuras visas kā viena reklamē vienu un to pašu maizi vai arī sejas krēmu, tas kļūst apnicīgi. Tāpat kā tie mākslīgās sajūsmas pilnie video, kuros viena dāma pēc otras no sajūsmas saķer galvu, verot kārtējo dāvanu kastīti. Tik iestudēti un neīsti.

Protams, ir tikai apsveicami, ka ir cilvēki, kuri ar šādiem video un bildītēm pelna sev iztiku. Es noteikti nespētu, jo nevarētu atkal un atkal melot, sajūsminoties par visiem šiem produktiem, dienu no dienas rakstot vienu sajūsmas palagu pēc otra, taču ir sievietes un meitenes, kuras uz šiem āķiem uzķeras. Tad visām vajag vienu un to pašu šampūnu, sejas krēmu vai arī noteikti jāapmeklē kāda konkrēta ēstuve, jo tas ir stilīgi, un kurš gan no mums negrib būt stilīgs?

Es laikam negribu. Tāpēc klikšķinu uz atsekošanas pogas, atstājot savā pulciņā tikai reālas personības ar bildēm bez filtriņiem, bez apmaksāta raidlaika un apmaksātām bildēm. Kā ir ar tevi?

Visvairāk es apbrīnoju tās influenceres ar mākslīgajiem matiem, mākslīgajiem nagiem un tik nabadzīgu valodiņu (šodien kā reiz netīšām atvēru vienu šādu video, kuru tā arī nenoskatījos, jo valoda, ai, valoda), ka katrs teikums ir savirknēts principā no vieniem un tiem pašiem vārdiem, tikai dažādā secībā. Nu, tu jau apmēram nojaut. Tās ir tās influenceres, kurām ir "tolete", "aiskari" un "meitelis". Visu cieņu reklāmdevējiem, kuri nebaidās pazaudēt savus saprātīgos klientus, ņemot vērā, ka viņus reklamē būtnes, kuras par latviešu valodas gramatikas likumiem neko nezina. Bet galvenais jau, lai būtu viss jaudīgi, superīgi un wow!

Tā kaut kā dzīvojam. Tādā mākslīgā burbulī, kurā paklausīgi skrienam pakaļ uzpirktām personām, kuras mums parāda, kā dzīvot labāk un kā labāk iztērēt savu naudu.

Kā ir ar tevi - cik viegli esi ietekmējama un cik pirkumus esi veikusi influenceru ietekmē? Uzgaidi... noteikti teiksi, ka nevienu, taču, ja labi apdomātos, noteikti nāktos vien atzīt, ka gana bieži esi atdevusi savu naudu par nemaz nevajadzīgām lietām tikai tāpēc, ka smadzenēs bija iesēdies tas jaudīgais video un tā "uztjūnētā" bildīte no Instagram.

lauvinja lauvinja 28. Aug 2019, 11:13

Neko neesmu nopirkusi, pilnīgi neko 😀

Laimīgi to visu ignorēju un jūtos labi!

mamma88 mamma88 28. Aug 2019, 11:02

Dw pulksteni un to eko lidzekli nepirksu. Mani ta uzbaziba atgruz. Vienlaicigi un visiem tiek izsutiti. Dazi pat pateiciba par paris pudelem lidzekla to reklame kadas 10 reizes bez maz vai. Drausmas