Ceturtais uzdevums - lieli un mazi pirkumiņi

Ceturtais uzdevums - lieli un mazi pirkumiņi

25. Oct 2016, 20:44 lauvinja lauvinja

Ikvienai ģimenei ir savs budžets – lielāks, mazāks, stabilāks vai kā citādi, arī mums. Ģimenes budžets tiek plānots, bet ne tādā nozīmē, ka uzskaitīts viss līdz pēdējam sīkumam. Ir zināmi ienākumi, kuros ir jāiekļaujas. Ir zināmas galvenās izdevumu pozīcijas.

Rēķini tiek apmaksāti uzreiz pēc naudas saņemšanas – šī ir ļoti prognozējama pozīcija, līdzīgi zināma pozīcija, tikai prasa lielāku plānošanu ir auto ekspluatācijas izdevumi. Plānošana ietver paturēt prātā auto ikgadējās apskates izmaksas un ceļa nodokli, apdrošināšanu, ziemas un vasaras riepas, potenciālie izdevumi remontam, kas ir pietiekami lieli izdevumi, lai tos nepiemirstu un atliktu naudiņu. Degviela un citi auto sīkumi ir iekļauti ikmēneša budžetā. Visu, kas saistās ar auto, es uzticu vīrietim!

Tāpat iebudžetēti tiek bērnu interešu izglītības izdevumi un nometnes.

Apmēram sekoju līdzi tādām ikmēneša pozīcijām, kā mājsaimniecības preces, pārtika, skaistumkopšana, apģērbs, apavi, izklaides. Apmēram tāpēc, ka sīku grāmatvedību nevedu, bet katru mēnesi pāris reizes apskatos bankas konta izrakstā, konvertēju uz exelu un izpētu. Pārsvarā norēķini notiek bezskaidrā, līdz ar to viegli izsekot.

20161025204118-36969.jpg

Plānoti tiek visi lielāki pirkumi, sadzīves tehnikai un mājas lietām parasti piekrājam pirms tam.  Pirms iegādes, sākam ar izpēti internetā, atsauksmēm, tad aizbraucam izpētīt un apskatīties dzīvē un visbeidzot pērkam. Pirkuma izdarīšana notiek gan veikalā uz vietas, gan internetā, atkarībā no preces, piegādes nosacījumiem un pārdevēja reputācijas. Šajā procesā iesaistamies abi.

Apģērbu sev pērku parasti viena pati, bet tam vajag iedvesmu un pareizo noskaņojumu. Iepērkos visdažādākajos veikalos kā Latvijā, tā arī izmantoju iespēju papildināt savu garderobi komandējumā esot. Arī dzīvesdraugs savu apģērbu parasti pērk pats.

Kleitu man nav daudz, kādā brīdī šķiet tās lēnām no manas garderobes ir izzudušas. Šī ir viena no manām mīļākajām kleitām- man patīk ar savu vienkāršību:

20161025204219-57190.jpg

Viens no maniem spontānākajiem pirkumiem ir smaržas, ko parasti pērku lidostā. Smaržu man nav daudz, bet mēdzu ļauties mirkļa iegribai.

Ar Vaides produkciju neesmu uz Tu, bet šis tas manā garderobē pa laikam no šīs firmas ir. Ja tiktu pie dāvanu kartes, tad skatītos uz žaketēm un kleitām.

http://www.vaideshop.lv/en/outlet/1381-Jacket_65892.html

http://www.vaideshop.lv/en/vaide-autumn-2016/1793-Dress_62860.html#/color-a/size-48