Celulīts – kā ar to cīnīsimies šopavasar?

Celulīts – kā ar to cīnīsimies šopavasar?

25. Apr 2013, 00:00 Sieviešu Klubs Sieviešu Klubs

Ja reizi atklāts, tad diemžēl ar celulītu nākas cīnīties visu laiku. Kā to diagnosticēt un ko darīt, lai izlīdzinātu apelsīna miziņas efektu, stāsta Wellslim centra ķermeņa estētikas speciāliste Anna Želtkovska. 

Lai arī cik skarbi varbūt tas neizklausītos, bet to, kādas metodes vislabāk izvēlēties, lai izlīdzinātu celulītu, noteiks tavs naudas maciņa biezums. Nenoliedzami – ātrāku un rezultatīvāku efektu sasniegsi, ja izvēlēsies skaistuma procedūras salonā. Bet tas nenozīmē, ka ja reiz salonā par savu skaistuma rūpēties nevari atļauties, tad nevari darīt neko. Arī mājas apstākļos var darīt brīnumu lietas. Kādas? To lasi tālāk!

Visbiežākie celulīta rašanās iemesli ir mazkustīgs dzīvesveids, nepareiza ēdienkarte, stress, pēcdzemdību periods, liekais svars, endokrinoloģiskas vai hormonālas izmaiņas. Jā, celulīts var arī iedzimt no paaudzes paaudzē. Interesanti, ka tas ir tikai mīts, ka ar celulītu cieš tikai sievietes. Nē, arī vīriešiem ir celulīts. Tikai viņiem tas neatrodas nevis uz augšstilbiem, bet gan vēdera, rokām un pat uz kakla.

Lai uzvarētu cīņā ar celulītu, ir ieteicams reizi vai divreiz gadā veikt skaistumkopšanas kūres salonos, izvēloties vakuummasāžas, dažādas ietīšanas, aparātu procedūras, limfodrenāžas vai procedūras, kuru laikā izmanto frekvences, infrasarkanos starus un ultraskaņu. Pēc procedūru kūres, lai rezultātu noturētu, apmēram reizi mēnesī vēlams iet uz profilaktiskām skaistuma procedūrām.

Kā noteikt, kura procedūra tieši tev ir vispiemērotākā? Mūsdienu skaistumkopšanas centros ir speciālas diagnostikas iekārtas, ar kuru palīdzību precīzi nosaka celulīta pakāpi un to, kas ar problēmvietu būtu jādara, lai celulīts ātrāk izlīdzinātos. Tātad – pirmais solis: konsultācija pie speciālista un celulīta diagnostika. Tad – procedūru kūre.

Vai arī, ja procedūru kūri šobrīd nevar atļauties, jāķeras pie efektīvajām mājas pretcelulīta receptēm.

Kontrasta dušas. Ar tām gan jāsāk nodarboties pakāpeniski. Var veikt visam ķermenim vai arī tikai kājām – kā pati vēlies. Sāc ar silto ūdeni, bet procedūru beidz vienmēr ar auksto/vēso. Kontrasta dušas uzlabo ādas tonusu, paātrina asinsriti un nostiprina arī asinsvadu sieniņas.

Arī rīvēšanās ar dvieli ir ļoti efektīva. Tā iekustina toksīnus, kas sakrājušies celulīta šūnās, tādēļ ar laiku šīs celulīta šūnas samazinās, šādi arī uzlabojot kājas vizuālo efektu.

Pretcelulīta krēmu lietošana divreiz dienā vai ēterisko eļļu lietošana. Vari izmēģināt ģerānija, greipfrūta un kanēļa ēterisko eļļu sajaukumu. No katras eļļas pa 3 pilītēm un pievieno to kādai bāzes eļļai.

Pašmasāžas! Arī tā ir viena no efektīvām pretcelulīta metodēm, kas veikta mājas apstākļos.

Katrā ziņā noteikti jāapzinās, ka efektu var iegūt tikai tad, ja ar celulītu cīnās nevis kampaņveidīgi – trīs nedēļas pirms peldkostīmu sezonas, bet gan ilgstoši un regulāri. Tāpat jāatceras par fiziskajām aktivitātēm un veselīgu ēdienkarti!

Sieviešu Klubs

Ko tu šobrīd dari, lai novērstu celulītu?

guycassode258 guycassode258 22. May 2019, 13:27

Tabletes pret celulītu - http://cellinea.se