Sastāvdaļas pankūkām:
300g vārīti burkāni- 1 glāze burkānu biezenis
1 glāze mannā
1 glāze auzu pārslas
1 glāze kefīrs
3 ēd.k brūnais cukurs
3 ēd.k eļļa
2 tēj.k vaniļas cukurs
1/2 tēj.k kardamons
1/2 tēj.k muskatrieksts
1 tēj.k kanēlis
1/2 tēj.k soda
4 nelielas olas
50g lazdu rieksti
Glāzes tilpums 250ml
Pagatavošana:
Burkānus samizojam,izvāram. Sablenderējam kopā ar eļļu.
Bļodā samaisam kefīru, auzu pārslas, olas, mannu, garšvielas, piedevas -izņemot sodu. Riekstus sablenderēju smalkās drupačās. Beigās iemaisam burkānu biezeni un ļaujam 30 minūtes nostāvēties.
Sakarsējam pannu,sausu bez taukvielām.(man bildē var redzēt,ka panna eļļaina,tas tādēļ,ka tajā tika ceptas olas un speciāli nemazgāju pēc tām. Būtībā taukvielas ne tikai,ka nav nepieciešamas,bet ja tās būs,pankūkas nesanāks tik skaistas krāsas)
Uz pannas liekam 2 ēdamkarotes mīklas.Liekam vienā čupiņā,cepoties tā izlīdzināsies.
Cepam uz ļoti mazas uguns zem vāka līdz pankūkas virspuse paliek sausa.
Tad apgriežam riņkī un pāris sekundes apcepam no otras puses.
Izcepam visas pankūkas.
Man iznāca 16 pankūkas katra ap 70g un 10cm diametrā.
Pasniedzam ar zemeņu pienu un svaigu zemeņu biezeni.
100g zemenes + 1 tēj.k medus + 200g piens
Var ņemt jebkuru sev tīkamu ievārījumu, tomēr svaigas (saldētas) zemenes ir tik aromātiskas un piedod svaigumu.
Papildus var pasniegt visdažādākās ogas un augļus.
Manam dēlam trakoti garšo piens, zemenes un šādas pankūkas. Maigas, aromātiskas, pufīgas kā biskvīti.
Pankūciņas nav sausas, tās atgādina mitru biskvītu ar satriecošu aromātu ko piedod burkānu un garšvielu kombinācija. Arī riekstu klātbūtne lieliski jūtama.
Vienkārši ideālas pankūkas, ideālas brokastis ko var pasniegt arī launagā. Sanāk arī lieliska pankūku kūciņa.