Šī ir viena no kārtējām manam neparastajām receptēm. Man patīk klasiskas pankūkas, bet tomēr gribas pa reizej ko tādu,kas pārsteidz ne tikai ar gardu,klasisku garšu,bet arī ar neparastām sastāvdaļu kombinācijām.
Sastāvdaļas mīklai:
2 olas
350 ml piens
150 g svaigi rīvēti burkāni
1/2 tēj.k sāls
175 g milti
2 tēj.k cukurs
1 ēd.k eļļa
Pildījumā:
Rīvēts siers -čederas,holandes utt. 200g (puscietais)
kāds no pelējuma sieriem piemēram brie 100g , vispār es šo sieru nemīlu,bet šajā receptē man tas reāli garšo
svaigas vai saldētas mellenes,der arī ķirši un citas ogas .Esmu gatavojusi ar mellenēm un ar ķiršiem.gardi ir abējādi.Mellenes vairāk dod svaigumu,bet kirši skābumu.Patīk tomēr vienu pankūku tādu un otru citādu,jo izvēlēties grūti,kas garšīgāks
Pagatavošana:
Abu veidu sierus sarīvējam.
Olas sakuļam ar sāli , cukuru , miltiem un 100ml piena līdz mīkla bez kunkuļiem. Pielejam atlikušo pienu un eļļu, izmaisam mīklu.
Mīklai pievienojam uz smalkās rīves rīvētus burkānus un sauju čederas sieru.
Pannu apsmērējam ar eļļu un lejam mīklu plānā kārtiņā. Es cepu 20cm diametra pannā.
Cepam pankūku līdz virspuse nav šķidra,bet pēc skata apcepusies.
Noņemam no pannas pankūku un liekam ar necepto pusi uz leju. Uz apceptās pankūkas vienas puses liekam abu veidu sierus , tad mellenes (vai citas ogas) un tad vēl pāri sieru,lai mellenes ir no abām pusēm siera apvalkā. Šādi tās nekritīs ārā no pankūkas, jo cepotes siers kusīs un aplips ap mellenēm.
Pildījumu liekam tikai uz puss pankūkas, tad pārlokam uz pusi.
Liekam cepties no abām pusēm līdz pankūka skaisti apcepas.
Šādi izcepam visas pankūkas.
Pankūkas var ēst siltas tikko no pannas, bet arī atdzisušas būs gardas.
Kaut garša pankūkām īsti nav ne salda, ne sāļa tās tomēr ierindojas kā sāļais nevis deserts.
Burkāni pankūkas padara maigas, sulīgas. Un pildījums, tas ir kaut kas satriecošs.