Biezpiens ar ananasu

Biezpiens ar ananasu

30. Jan 2016, 13:55 IlvaV IlvaV

Nepieciešams:

Biezpiens- 1 paciņa jeb 180-200 g

Konservēti ananasi- 200-300 g

Saulespuķu sēkliņas- 1 ēdamkarote

Žāvēti augļi (aprikozes, rozīnes, dateles vai jebkas cits)- ēdamkarote20160130134949-50426.jpg

Pagatavošana:

Liek bļodiņā biezpienu, samīca, sagriež mazos gabaliņos ananasus (ja nav jau nopirkti sagriezti), liek klāt biezpienam, pielej pāris ēdamkarotes konservu sulas un žāvēto augļus. Pieber saulespuķu sēkliņas. Tās es parasti lieku klāt dārzeņu salātiem, tāpēc radās doma piejaukt arī saldajiem salātiem, un sanāca interesanti.

Šos salātus reiz mēģināju gatavot ar svaigo ananasu, bet kaut kas nebija tā-vai nu nebija pietiekami gatavs vai kas cits. Bet principā noteikti mēģināšu atkal ar svaigo augli, to iepriekš apcepot sviestā.

Taču arī ar konservēto ananasu sanāk gardi un veselīgi. Jauks dienas iesākums!20160130135430-30708.jpg

IlvaV IlvaV 30. Jan 2016, 14:54 Cielavinna

Kā jau taschinka saka-nav tik traki. Ja pieņem, ka bērns no šī garduma neapēd vairāk par 1/4, viņš notiesā apmēram 7 g cukura (100 g konservēta ananasa ir 13 g cukura). Dienas norma ir apmēram 10-15 grami. Un neēdam jau katru dienu šo+reti vispār kur liekam cukuru, vairāk medu. Bet jau teicu, ka mēģināšu atkal ieviest svaigo ananasu, tik jāatrod, kā to padarīt garšīgāku😀
Par sēkliņām. Nu ja, viengadīgan diez vai derēs, bet divgadnieks ļoti labi zina, kā kas jāsakošļā. Citi jau arī riekstus baidās dot līdz skolas vecumam😀

taschinka taschinka 30. Jan 2016, 14:40 Cielavinna

nav jau tik traki,ir pieejami ananāsi vieglā sīrupā ,viss atkarīgs kāda vecuma bērniem piedāvā un cik bieži tiek izmantoti konservēti augļi un ogas.Man personīgi konservēti ananāsi patīk labāk kā svaigi. Protams tos nevar salīdzināt ar omes dārzā augušām ogām.

Cielavinna Cielavinna 30. Jan 2016, 14:19 Cielavinna

Konservēts nu nekādi neatbilst veselīgimam pie tā fakta cik tur cukurs piegāsts klāt.

Cielavinna Cielavinna 30. Jan 2016, 14:17

Saulespuķu sēkliņas mazs bērns diezvai sakožļās, vienkārši tās norīs. Labāk tad jau klāt likt riekstus. Konservētu ananāsu vietā, vai tad labāk nav liekams svaigs ananāss?