Brī.vdienu brokastīm dažreiz pagatavoju biezpiena sacepumu, kurš visiem garšo. (Gatavoju gan bez rozīnēm, jo bērniem rozīnes negaršo)
Sastāvdaļas:
700 g biezpiena
3 olas
3 ēdamkarotes cukura
6 ēdamkarotes mannas
1 tējk. vaniļas cukura
3 ēdamkarotes kukurūzas cietes
šķipsniņa sāls
sviests veidnes ietaukošana
- Olu baltumus sakuļ ar šķipsniņu sāls.
- Samaisa biezpienu, olu dzeltenumus, cukuru un 5 ēdamkarotes mannas un kukurūzas cieti.
- Pievieno olu baltumus.
- Veidni ietauko ar sviestu, uzkaisa ar atlikušo mannu.
- Biezpiena masu liek veidnē.
- Cep 180 °C temperatūrā, sakarsētā krāsnī, 40-45 minūtes, kamēr parādās brūna garoziņa.
- Sacepumu pasniedz siltu, ar dzērveņu mērcīti, (vai ar skābo krējumu, ievārījumu, medu).
- Dzērveņu mērcīti gatavo no dzērvenēm un nedaudz cukura, sablendērējot.