Biezpiena sacepums ar dzērveņu mērcīti

Biezpiena sacepums ar dzērveņu mērcīti

02. Feb 2016, 09:16 inleila inleila
Brī.vdienu brokastīm dažreiz pagatavoju biezpiena sacepumu, kurš visiem garšo. (Gatavoju gan bez rozīnēm, jo bērniem rozīnes negaršo)
Sastāvdaļas:
700 g biezpiena
3 olas
3 ēdamkarotes cukura
6 ēdamkarotes mannas
1 tējk. vaniļas cukura
3 ēdamkarotes kukurūzas cietes 
šķipsniņa sāls
sviests veidnes ietaukošana
20160202091321-94431.jpg20160202091335-74893.jpg
20160202091354-72468.jpg20160202091408-44985.jpg
20160202091425-44972.jpg20160202091442-86618.jpg20160202091456-27210.jpg
  1. Olu baltumus sakuļ ar šķipsniņu sāls.
  2. Samaisa biezpienu, olu dzeltenumus, cukuru un 5 ēdamkarotes mannas un kukurūzas cieti.
  3. Pievieno olu baltumus.
  4. Veidni ietauko ar sviestu, uzkaisa  ar atlikušo mannu.
  5. Biezpiena masu liek veidnē.
  6. Cep 180 °C temperatūrā, sakarsētā krāsnī, 40-45 minūtes, kamēr parādās brūna garoziņa.
  7. Sacepumu pasniedz siltu, ar dzērveņu mērcīti, (vai ar skābo krējumu, ievārījumu, medu).
  8. Dzērveņu mērcīti gatavo no dzērvenēm un nedaudz cukura, sablendērējot.