Biešu un burkānu rudenīgie mafini

Biešu un burkānu rudenīgie mafini

19. Nov 21:25 eatbetterGatavo eatbetterGatavo

Šodien aiz loga tāds riktīgi drēgns un vējains rudens, kokus gandrīz gāž riņķī, ka vienīgais ko gribas, ir paņemt siltu kafijas krūzi, ieritināties siltākajā un mīkstākajā plediņā un ēst kādu siltu, veselīgu , bet gardu našķīti! 

Vai Tev šodien gribas to pašu?! 

Tad Tev noteikti noderēs mana šodienas receptīte..

Rudenīgie biešu un burkānu mafini 

Nepieciešams:

🔸 140gr miltu (1/2 kviešu, 1/2 pilngraudu)

🔸 tējk cepamais pulveris

🔸 45gr auzu pārslu

🔸 80 gr brūnā cukura

🔸 20gr valriekstu

🔸 tējk kanēļa

🔸 20gr rozīņu

🔸 1/4 tējk muskatrieksta

🔸 šķipsniņa sāls

🔸 70ml olīveļļa

🔸 2 olas

🔸 75 ml apelsīnu sula

🔸 115gr ābolu

🔸 80 gr svaigu burkānu

🔸 50 gr biešu

 

PAGATAVOŠANA :

Sajauc bļodā abu veidu miltus, auzu pārslas un cepamo pulveri. Sadrupini mazos gb riekstus. Pievieno sadrupinātus riekstus, rozīnes , sāli, kanēli un muskatriekstu, visu cukuru, atstājot 1-2tējk dekorēšanai! Atsevišķā bļodā sakul abas olas ar eļļu, pievieno apelsīnu sulu, sīki sagrieztus ābolus, sarīvētus burkānus un daļēji izvārītu (sarīvētu) bieti. Sajauc kopā ar sausajām sastāvdaļām un visu kārtīgi samaisa. 

Pildi silikona formiņās ~3/4, lai mafinam paliek vieta kur “pacelties”! 

Pirms likšanas cepeškrāsnī pārber ar atlikušo brūno cukuru.

Cep 200grādos 20min. Ar zobu baksramo vari pārbaudīt iedurot vidiņā vai gatavs, jo katrai cepeškrāsnij laiks tomēr drusku var atšķirties .

 

Gardie, siltie, rudenīgie mafini ir gatavi!