Banānmaize

Banānmaize

25. Jun 2020, 01:04 Solvita Zommere Solvita Zommere

Sastāvdaļas

  • 1 ½ tasīte miltu
  • 1 tasīte cukura
  • ¼ tasītes sviesta
  • 1 tējk. vaniļas esences
  • 1 tējk. sodas
  • ½ tējk. cepamā pulvera
  • 1 ola
  • 3 ļoti gatavi banāni

 

Pagatavošana

  60 min.

  1. Sakarsē krāsni līdz 175 grādiem. Ietauko maizes cepamo formu, un iekaisi nedaudz mannas vai miltu.

  2. Bļodiņā saspaidi banānus. Citā bļodiņā sakul olu, pievieno izkausētu sviestu un vaniļas esenci. Sajauc ar banāniem un samaisi.

  3. Lielā bļodā samaisi sausās sastāvdaļas - miltus, cukuru, sodu un cepamo pulveri. Piejauc šai masai banānu masu un visu rūpīgi samaisi. Lej cepamtraukā.

  4. Cep 50-60 minūtes vai kamēr zobu bakstāmais vairs neķer mīklu.