Baltvīnā tvaicēta menca ar cukurzirņu biezeni

Baltvīnā tvaicēta menca ar cukurzirņu biezeni

04. Apr 2015, 00:00 Sieviešu Klubs Sieviešu Klubs

Lieldienas ir klāt! Šodien piedāvājam gardumgardu tvaicētu mencu! Kad pagatavo,neaizmirsti pastāstīt,kā Tev garšoja!

Lieldienu receptes no Baltic Beach Hotel restorāna Caviar Club šefpavāra Kristapa Jokmaņa

Sastāvdaļas:

Mencas fileja – 180 g

Baltvīns – 50 g

Ķiploks – 3 g

Timiāns – 2 g

Sāls – 3 g

Cukurzirņi saldēti – 150 g

Saldais krējums – 50 g

Sāls – 2 g

Saldais krējums – 100 g

Pagatavošana:

Mencas gabalu liekam dziļā traukā, pārlejam baltvīnu, sālām, piemetam saspiestu ķiploka daivu un timiānu. Trauku rūpīgi pārklājam ar foliju un liekam karstā krāsnī 180 grādos uz 15 min.

Cukurzirņus vārām saldajā krējumā, pieberam sāli un, kad gatavi, rūpīgi kuļam blenderī. Ja ir iespēja, izberžam caur sietu.

Kad zivs gatava, ņemam to ārā no trauka, bet šķidrumu, kas palicis traukā, lejam panniņā, pievienojam saldo krējumu un vāram līdz sabiezē.

Kārtojam visu uz šķīvja, pārlejam ar mērci.