Atvadas no vasaras - Ezera pils Trakai (Lietuva)

Atvadas no vasaras - Ezera pils Trakai (Lietuva)

09. Sep 2017, 13:12 lauvinja lauvinja

Vasaras noslēgumā ar bērniem bijā mazā izbraucienā pa Lietuvu un mazu līkumiņu Polijā. Pirmais pieturas punkts – Trakai. Pilsētiņa, kura ir pazīstama ar savu burvīgo, sarkano ezera pili.

Tā atrodas vien 28 km no Viļņas un nepilnu 4 stundu braucienā no Rīgas. Pilsētiņa ir kā radīta nesteidzīgai atpūtai – apskatot ezera pili, izmetot loku pa skaisto promenādi, apēdod vietējos tradicionālos karaīmu pīrādziņus un iemalkojot mums labi pazīstamo kvasu.

Jāsaka gan, ka pilsētiņa ir tūristu pilna un arī pilī čum un mudž no tūristiem pat īsi pirms darba laika sākuma.

Apskates vērts ir arī pussalas pils pilskalns un aizsargmūra aplūkošana. Noteikti ir jājāizmet loks pa vecāko mazpilsētas ieliņu, kurā viena otrai blakus slejas karaīmu mājas.

Pils  tuvējā apkārtnē ie daudz autostāvvietu gan uz ielas, gan pagalmos. Ir vērts izmest loku un apskatīties vai nav brīvas vietas ielas malā, jo tur stāvēšana ir lētāka, bet ja nav, noteikti atradīsiet vietu kādā privātmājas pagalmā pēc norādēm.

Kā jau trūristu iecienītā vietā krodziņos un kafejnīcās pils tuvumā cenas ir atbilstošas pieprasījumam. Ja ir vēlme mazliet ietaupīt, silti iesaku izbraukt no tūristu zonas un paēst kādā vietējā ēstuvē, kur cenas ir daudz patīkamākas maciņam.

Ieejas maksa pilī 7 eiro pieaugušajam, 3,50 bērniem un skolēniem. Fotogrāfēšana 1,50 eiro.

Vairāk informācijas Pils mājas lapā.

Skaista vieta ar senatnes elpu!