№12 Jolanta: Attiecības ir kā skaista ROZE ar ērkšķiem!

№12 Jolanta: Attiecības ir kā skaista ROZE ar ērkšķiem!

20. Jan 2016, 15:14 Superpuiku Mamma Superpuiku Mamma

Kādas būtu ideālas attiecības, kam tajās jābūt:

Jau kopš bērnības esmu sapņojusi par to, kādas būtu Manas attiecības ar vīru, kāda ģimene Mums būtu un cik siltas un mīļas attiecības tajā valdītu!

Kā sākums šīm domām nāk no pašas ģimenes, kurā valdījas saticība, labas attiecības starp vecākiem un bērniem. Tētis bija kā paraugs vīram, kādu es vēlētos! Beigās ģimene saskārās ar to ļaunāko, ko negaida neviens...vecāku ceļi šķīrās. Un tad es nozvērējos, ka nekad neļaušu lai vīrietis mani sāpinātu un nodotu. Uz šīs pārliecības es balstījos, kad sākās attiecības.

Manās attiecībās noteikti jābūt: LIELAI mīlestībai, savstarpējai CIEŅAI, uzticībai, atbalstam, RŪPĒM, gribasspēkam, piedzīvojumiem. Un visu šo skaisto un labo gribu iedot savam dēliņam, lai viņš izaugtu par labu cilvēku un burvīgu draugu/vīru/tēvu.


Kādas ir tavas attiecības realitātē:

Šobrīd galvenā lieta ap ko grozās attiecības ir ģimene. Kopīgais laiks kopā Mums ir ''zelta'' vērtē. No kopā pavadītā laika mēs gūstam ĻOTI daudz emociju, smaidu, prieka, mīlestības. Šājās emocijās es uzlādēju savas baterijas. Protam arī dot viens otram attelpu: vīrs atpūšas kopā ar draugiem/kolēģiem, es apmeklēju skaistumsalonu. Jo arī brīvbrīdis un cita sabiedrība ir nepieciešama...attiešana no ikdienas rutīnas.

Mēs cenšamies būt vairāk kopā - vakariņojam kopā, kad vīrs pārnāk no darba. Kamēr dēliņš patstāvīgi spēlējas istabā, es patveros vīra azotē, lai sajustu viņa siltumu, apskāvienu. Pirms miega veltam laiku sarunai, jokiem, tuvībai. Es cītīgi strādāju, lai Mums būtu šie mirkļi. Kā jau visās attiecībās mēs kašķējamies, lamājamies, kaut iemesls varbūt ir pavisam nenozīmīgs, emocijas tajā brīdī valda pašas par sevi. Taču jau pēc 5 min viss ir kārtībā...un alkstam uzmanības un saskarsmes, jo sirds zin - par spīti visam, es taču viņu MĪLU!

20160120150200-38902.jpg
Kādas ir tavu attiecību vajadzības:

  • brīvība attiecībās - abpusēja uzticība, 0% greizsirdības;
  • sapratne vienam pret otru;
  • cieņa vienam pret otru, tā respektējot un saprotot;
  • būt atbildīgiem par pateikto, izdarīto;
  • PATI GALVENĀ: īpaša vīra uzmanība un ļoti daudz mīlestības;
  • vienlīdzība - es gribu, lai vīrs iesaistītos mājās uzkopšanā, palīdzētu ikdienas darbiņos: nomazgātu traukus, uzslaucītu grīdas, palīdzētu piekopt telpas. Uzskatu, ka uz tā rēķina, ka stradā abi vecāki, arī abiem jāiesaistās mājas vides labsajūtas uzlabošanā. Jo nav godīgi, ka bez darba un bērna, vēl vienai pašai jātiek galā ar uzkopšanu, neradot brīdi atpūtai, kamēr otrs laiskojas. (kamēr esmu bērna kop.atvaļ. par šīm lietām protams rūpējos es, bet ceru, ka tad, kad atsākšu darba gaitas, vīrs turēs doto vārdu).

Kas ir minimālais, kam noteikti katrās pāra attiecībās jābūt:


Vēlmei BŪT...būt kopā, būvēt pasauli ap mums - ģimeni. Jabūt vēlmei dzīvot saticībā un izvairīties no slikto emociju izlādes pret tuvajiem (kas ir bieža parādība attiecībās).  Spēt mājās nākt ar perfektu garastāvokli un pārslēgties no darba uz ģimeni. Izauklēt burvīgus bērnus, lai vēlāk lutinātu un lolotu mazbērnus. Novecot kopā, dalīties atmiņās par piedzīvoto...ar to pašu mīlestības pilno sirdi vienam pret otru! Mana mīlestība ir bezgalīga ∞...