Atpūta Rojā ar komfortu - “Seaside apartments”

Atpūta Rojā ar komfortu - “Seaside apartments”

01. Jun 2022, 13:29 Mamma ceļotāja Mamma ceļotāja

Roja ir mājīgs un kluss piejūras ciemats, kurā var atpūsties gan miesā, gan garā, baudīt brīvdienas pludmalē, pastaigāties pa dabas takām, apmeklēt muzeju un viesoties ērtos apartamentos.

Ciemats ir labi kopts un tīrs. Ir osta, kas atrodas Rojas upes grīvā. Ir arī piestātne, kas atdala upi no pilsētas pludmales.

Pludmale atrodas aiz brīvdabas estrādes. Pie izejas uz pludmali ir autostāvvieta, kurā izvietoti informatīvie stendi, kur var iepazīties ar Rojas apskates objektiem.

Rojas pludmale ir viena no ērtākajām pludmalēm Latvijā, tās plašā koka gājēju tiltu sistēma ir pilnībā pieejama ikvienam, arī cilvēkiem ratiņkrēslos un jaunajiem vecākiem ar ratiņiem, kas ļoti priecē.

Pludmalē ir rotaļu laukumi jūras tematikā, kas ir piemēroti visa vecuma bērniem. Mana meita tos novērtēja un bija ļoti apmierināta. Ir arī volejbola un futbola laukumi.

Te pastaigājāmies pa pludmales tiltiņiem un pludmali, pa molu - lieliska vieta, kur atpūsties klusuma, dabas un jūras cienītājiem.

Rojā atrodas jūras zvejniecības muzejs, kura ekspozīcijas stāsta par Rojas ciema vēsturi, buru laivu laikmetu, slaveno zvejnieku kolhozu “Banga”, kā arī zivju konservu tapšanu. Galu galā, jūs noteikti esat dzirdējuši un, iespējams, pat garšojuši “Rojas delikatesi”?

Muzejā apskatāma ekspozīcija par Krišjāni Valdemāru, ar kura vieglo roku šeit radās pirmā jūrskola Latvijā. Tāpat ir apskatāma zivju apstrādes vēstures ekspozīcija no 19. gadsimta līdz mūsdienām. Tiek izstāstīts stāsts par Roju un ar viņu saistītajiem cilvēkiem un Līvu krastu. Par personībām, kas Rojas vārdu nes tālāk Latvijā un pasaulē.

Un muzeja pirmajā stāvā ir izstāžu zāle, kurā regulāri tiek rīkotas dažādas izstādes.

Rojā ir arī dabas taka gar Rojas upi, bet šoreiz nesanāca to apmeklēt.

Vēl viena interesanta vieta ir Kaltenes akmeņainā pludmale, ļoti skaisti skati.

Pēc brīnišķīgas pastaigas gar pludmali, iepazīstoties ar muzeju un ciematu, nolēmām palikt pa nakti Rojā. Mūsu izvēle krita uz “Seaside apartments”.

Kad Booking ieraudzīju vienu no šī kompleksa apartamentu foto, es tajos iemīlējos un citām Rojas nakšņošanas vietām nebija nekādu izredžu.

Kompleksā ir 5 dažāda dizaina apartamenti katrai gaumei, mana izvēle krita uz apartamentiem nr.4, jo tie ir iekārtoti manos iecienītākos tirkīza-bēšos toņos ar dekoratīviem elementiem, kas atgādina sirdij dārgo Itāliju un silto jūru.

Apartamenti atrodas tikai 10 minūšu gājiena attālumā no pludmales. Blakus skujkoku mežs, daba un klusums.

Teritorija ir iežogota, ir autostāvvietas, pašreģistrēšanās sistēma. Pagalmā ir piknika vietas, galdi ar soliem, grila iekārtas. Līdz vasarai solija uzbūvēt rotaļu laukumu mazajiem ciemiņiem ka arī kublu, lieliski, vai ne?

Naktsmītne ir ļoti plaša un ērta, 80 m2 skaistuma un komforta. Liela viesistaba ar jūras zaļu stūra dīvāngultu, ovālu pusdienu galdu ar mīkstajiem krēsliem, mini virtuvi, televizoru.

Ir pat šūpoles, mana meita bija par tām sajūsmā, viņa tajās šūpojas, skatījās grāmatas, ēda saldumus.

Virtuvē ir viss ēdiena gatavošanai nepieciešamais aprīkojums - plīts, tējkanna, tosteris, kā arī visi nepieciešamie trauki un pat eļļa, ledus, sāls, pipari, kafija un tēja.

Atsevišķā istabā ir guļamistaba ar lielu un ērtu gultu, matracis izcils, ar sāpošo muguru daudz zinu par matračiem. Sveces, ziedi - romantika.

Protams, ir vannas istaba ar dušu un tualeti, fēns, dvieļi un higiēnas preces. Un pat veļasmašīna ar žāvētāju ir jūsu rīcībā, forša ekstra, it īpaši, ja atbraucat atpūsties ilgāk par vienu dienu.

Dzīvokļu interjers ir iekārtots vienā stilā, pārdomāts līdz mazākajai detaļai, katra detaļa, katrs elements, viss ir gaumīgi.

Lai kontrolētu temperatūru, ir gaisa kondicionieris, kas sildīs aukstajā sezonā un atdzesēs karstajā sezonā. Grīdas ir apsildāmas.

Vēl viena ekstra ir privāta iežogota terase ar galdu, krēsliem un bārbekju. Šeit mēs pagatavojām gardas vakariņas uz oglēm.

“Seaside apartments” ir lieliska vieta, kur nakšņot Rojā gan nedēļas nogalei, gan ilgākam laikām.

Atpūta Rojā man patika neskatoties uz vēsumu /bijam aprīlī/, varu iedomāties, cik šeit ir lieliski vasarā - tāpēc rezervējiet iepriekš.

Starp citu, katru vasaru Rojā notiek vērienīgi svētki - Zvejnieksvētki, lielisks iemesls, lai dotos uz Roju, vai ne?