Arī lietainā laikā nav jāpaliek mājās! Dodamies uz Siguldas tauriņiem!

Arī lietainā laikā nav jāpaliek mājās! Dodamies uz Siguldas tauriņiem!

05. Jul 2020, 22:37 Klintasmamma Klintasmamma

Sēžot automašīnā un vērojot pirmās lietus lāses, kas dejoja uz priekšējā stikla, cītīgi izplānotā sestdiena nu bija jānomaina uz kādu "ātro ideju", jo šis laiks ieplānotajām aktivitātēm itin nemaz nederēja, taču taureņiem bija izcili piemērots! Šogad esam bijuši pie šiem krāšņajiem kukaiņiem gan Rīgā, gan Tērvetē, tāpēc izvēlējāmies Siguldu, lai redzētu, kas ir mainījies kopš rudens, kad tur bijām pēdējo reizi. 

Zinu, ka Vasaras gidā tauriņiem ir veltīts ne viens vien blogs, taču šogad tādu MK vēl neesmu manījusi, tāpēc ceru, ka kādam atsauksme noderēs.

Sastopamie dzīvnieki: 2 pļāpīgi papagailīši, no kuriem viens knābjot mazajos pirkstiņos, tāpēc to bāzt neiesaka (īsti gan tas nestrādā, jo 10 minūšu laikā redzējām vismaz 3 bērnus, kas cītīgi ar pirkstiem mēģināja pieskarties krāšņajam putnam), mazi pelēki un balti putniņi, kas varbūt arī ir papagaiļi, nezinu, bet viņus var manīt lidojam starp daudzajiem krāšņajiem taurenīšiem, glītas zivtiņas (sarkanas, taču tas netraucē apmeklētājiem viņas dēvēt par zelta zivtiņām), 1 bruņurupucis, kas lepni plunčājas un ik pa brīdim pēta apmeklētājus, daudz un dažādi tauriņi, kas labprāt sēžas uz apmeklētāju drēbēm un matiem. Šoreiz gan bija skumji redzēt, ka pieauguši cilvēki paši izmisīgi tos ķer, lai uzliktu sev virsū un nofotografētu glītu bildi. Vai tiešām daži papildus "patīk" sociālajos tīklos ir tā vērti, lai riskētu ar to, ka var tikt savainoti mazās dzīvības spārni?

Biļetes derīguma termiņš: Var palūgt uzlikt zīmodziņu ar glītu taurentiņu un nākt visas dienas laikā atpakaļ, kas man kā apmeklētājai šķiet ļoti ērti, ja nu gadījumā bērns pēc citām aktivitātēm grib nākt pie taureņiem arī vēlāk. 

Ko vēl var redzēt: kūniņas, pārrunājot ar bērniem taureņu dzīves ciklu, kā arī taureņu fotogrāfijas ar aprakstiem, cenšoties atrast katru no tiem.

Paredzamais laiks: 20-60 minūtes, mums ir gājis ļoti raibi. Ticu, ka lielākiem bērniem ātri varētu kļūt garlaicīgi, taču mūsu 4gadniece tur varētu dzīvot. 

Mūsu iespaidi: patīk, taču šķiet, ka tauriņu bija krietni mazāk nekā rudenī (varbūt tie bija labāk noslēpušies), kā arī traucē karstā gaisa pūtējs, kuram kāds mazāks bērns var netīšām pārāk pietuvoties. Ļoti patīk, ka ir sava veida tornītis, kur uzkāpt augšā, apsēsties un vērot apkārt notiekošo, un vienmēr esmu apbrīnojusi, cik ļoti atsaucīgi, komunikabli un jauki darbinieki tur strādā. Paldies viņiem! 

P.S. Kvēlākajiem tauriņmīļiem ir pieejami arī 2 stendi ar dāžadiem suvenīriem, kur katrs var atrast ko glītu un saistošu.

Noderīga informācija plānošanai:

interneta vietne:http://siguldastaurini.lv/

cenas: 

– Pieaugušajiem 4,00 Eur;

– Bērniem no 4 līdz 18 gadiem 2,00 Eur;

– Pensionāriem (uzrādot pensionāru apliecību) 3,00 Eur;

– Studentiem (uzrādot derīgu apliecību) 3,50 Eur;

– Ģimenes biļete (Divi pieaugušie un 1-4 bērni) – 11 Eur;

– Pieaugušo grupas sākot no 15 cilvēkiem 3,00 Eur;

Ieeja ar Siguldas karti lētāk.

 

Ieeja bez maksas:

–  bērniem līdz 3  gadu vecumam;

– bērniem ar īpašām vajadzībām;

– 2 skolotājiem vai grupas vadītājiem, kas pavada klasi (sākot no 15 cilvēkiem)

adrese:

Pie Siguldas Svētku laukuma, Lāčplēša iela 9A, Sigulda (meklē attēlā redzamo tauriņmāju!)
GPS koordinātes:
57°09’41.2″N 24°50’43.0″E
57.161457, 24.845284