Ar izrādi “Māte” Intars Rešetins noslēdz Floriana Zellera triloģiju

Ar izrādi “Māte” Intars Rešetins noslēdz Floriana Zellera triloģiju

11. Dec 2019, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Režisors Intars Rešetins Dailes teātra Kamerzālē iestudē izrādi “Māte”, ar to noslēdzot autora Floriana Zellera ģimenes tēmai veltīto triloģiju. Iestudējuma pirmizrāde būs 29. janvārī.

Mātes dzīvē valda liels tukšums. Viņa nevienam vairs nav vajadzīga. Visi no viņas aiziet viens pēc otra. Bērni jau ir aizgājuši. Tagad ir vīra kārta. Bet viņa neprot un negrib dzīvot bez sava mīļā dēla Nikolā. Bez sava dzīves prieka. Kad mīlestība ir pārāk stipra, tā drīzāk iznīcinās nekā atlaidīs prom no sevis. Kā žņaugs ap kaklu, kas neļauj brīvi elpot.

Māte, Tēvs un Dēls satiekas, lai atvadītos un noslēgtu Floriana Zellera ģimenes triloģijas iestudējumu sēriju, atgriežoties pie visa sākuma – Mātes.

Izrādē lomas atveidos Lilita Ozoliņa, Pēteris Liepiņš, Kaspars Dumburs un Inita Sondore. Izrādes scenogrāfs ir Kristaps Skulte, bet kostīmu māksliniece – Jana Čivžele. Lugu tulkojusi Agnese Kasparova.

Iepriekš Intars Rešetins jau iestudējis divus šī cikla darbus - izrādi “Dēls” Dailes teātra Kamerzālē (2019) un “Ak, tētīt…” Latvijas Nacionālajā teātrī (2016). Abas izrādes joprojām ir teātru repertuārā, taču izrādi “Māte” iespējams skatīties arī tad, ja pirmās divas nav redzētas.