Apģērba izvēle grūtniecēm un mammām, kuras baro mazulīti ar krūti

08. May 2018, 14:04 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Ir daudz un dažādu veidu kā sevi iepriecināt grūtniecības laikā. Sevišķi svarīgi to darīt tad, kad ķermenis piedzīvo lielas pārmaiņas, vēderiņš aug un mammai ir sajūta, ka nekas vairs neder un no mājas iet ārā nevar iet, jo izskatās slikti.

Nu jau sen aiz muguras ir tie laiki, kad topošo māmiņu apģērbs bija maisveidīgs, pelēcīgs un neizteiksmīgs, tāpēc, laiks saposties un sarūpēt sev kādu jaunu apģērbu - īpaši topošajām  un jaunajām māmiņām piemērotu, praktisku un ērtu.

Bikses grūtniecības laikā

20180508134711-29411.jpg

Izvēloties bikses, ko valkāt grūtniecības laikā, pievēršam uzmanību jostas daļas šuvei – tai ir jāatrodas zem vēdera.

Daudzām, speciāli grūtniecēm paredzētām biksēm ir iestrādāta arī papildus vēderu nosedzošā daļa, visbiežāk no elastīgas kokvilnas. Topošajai māmiņai tas noteikti rada drošības sajūtu, vienīgi, siltā laikā gan vajadzētu piedomāt par to, lai māmiņai un puncim nebūtu pa karstu.

Nevajadzētu izvēlēties parastās bikses, jo pat bikses, kas ir lielāka izmēra, nespēs sniegt komforta sajūtu un dēl jostas daļas novietojuma, ērti nejutīsies arī puncis un mazulītis. Sevišķi svarīgi, šo ņemt vērā grūtniecības pēdējos mēnešos.

Krekliņi

20180508134803-11635.jpg

Kopā ar biksēm topošā māmiņa noteikti var izvēlēties dažādus krekliņus. Viegli, plāni, elpojoši un piemēroti arī māmiņai, kas baro mazulīti ar krūti. Tātad praktiski.

Bieži mammas atrodoties publiskās vietās, nejūtas ērti, kad mazulītis jābaro ar krūti, tāpēc, lai varētu to darīt lieki nesatraucoties par apkārtējo skatieniem – izvēlamies tam speciāli veidotu apģērbu:

  • ar īpašām kabatiņām un atverēm, zem kuras var droši likt bērniņu
  • Ar iespēju tikt pie krūts, nenovelkot

Kleitas

20180508134826-76315.jpg

Kleita noteikti ir tas apģērbs, kas ikvienas, pat visnoskumušākās mammas ikdienu var glābt, jo kleita sevī iemieso daudz sievišķības un praktiskuma vienlaikus.

Ja jāizvēlas kleita topošajai māmiņai, tad svarīgi ņemt vēra tādus aspektus kā iespēju pabarot mazulīti, nemeklējot kādu klusu stūrīti kur paslēpties no cilvēku acīm. Juanās māmiņas apģērbam ir jābūt tādam, kurš ļauj pabarot bērniņu, neatkarīgi no atrašanās vietas. 

Šobrīd, Mothercare veikalā ir pieejami dažādu kleitu modeļi, kas noderēs gan ikdienā, gan dos iespēju apmeklēt kādu svinīgāku pasākumu, piemēram, kāzas, kurām tik ļoti piestāv mežģīnes, bet parasti šādas kleitas nav praktiskas māmiņai, kas baro bērniņu ar krūti.

Speciāli topošajām un jaunajām māmiņām paredzētajās kleitās ir iestrādātas un paslēptas atveres, lai mazulīti pie krūts būtu pielikt ērti.

Apakšveļa

20180508135033-33983.jpg

Grūniecības laikā, ļoti svarīgi, lai topošā māmiņa justos ērti, tāpēc, vajadzētu padomāt arī par piemērotas apakšveļas iegādi. 

Apakšveļa, svarīgi, lai tā ir elpojoša un no dabīga materiāla

Dažādās elastīgās jostas – pēc dzemdību periodā var izvēlēties skaistuma nolūkos vai, lai būtu kā atbalsts mugurai vai vēderam, kad ir vajadzība nedaudz piepalīdzēt atgūt formu pēc dzemdībām un saturēt vidukļa daļu.

Vasarā, noteikti topošajai māmiņai IR jāiegādājas peldkostīms, tāpēc, ja puncis jau ir redzams un grūtniecības laiks vairāk nekā puse, labāk izvēlēties īpaši topošajai māmiņai piemērotu peldkostīmu! 

20180508135536-47088.jpg

Peldkostīmam nav jābūt obligāti viendaļīgam, tas var būt arī divdaļīgs - tas lai paliek katras māmiņas ziņā, kāds peldkosīma modelis viņai labāk patīk, savukāŗt - nav jaaprobežojas tikai ar neizteiksmīgiem un garlaicīgiem modeļiem, šobrīd, speciāli topošajām māmiņām ir atrodami daudz un dažādi modeļi, krāsas un diezaini! Atliek tikai izvēlēties to, kas labāk tīk! 

Saki jā - SEV kā sievietei arī grūtniecības laikā un barojot bērniņu ar krūti! Un izvēlies apģērbu, kurš būš ne tikai prakstis, bet arī stilīgs! 

Māmiņu klubs, 2018