Anna Birmane: Man svētku noskaņu rada ēdiens

Anna Birmane: Man svētku noskaņu rada ēdiens

31. Oct 2022, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Annu Birmani savulaik iepazinām kā meiteni, kura kārumu pasaulē jūtas gluži kā zivs ūdenī. Kā smejoties par sevi saka pati Anna, viņa bija kūku meitene.

Šobrīd Anna Birmane ir viena no “Mr. Bunny Kitchen” komandas, un viņas lauks sniedzas plašāk par kūkām un pārējiem našķiem. “Smejos, ka ap 30 gadu vecuma iestāšanos man sākās reinkarnācija un pārdomas, līdz ar kurām sapratu, ka nevēlos savu dzīvi saistīt tikai ar kūkām, jo man garšo ēdiens,” saka trīs kulinārijas grāmatu autore Anna Birmane. Viņa aizvien turpina dalīties ar receptēm, taču šobrīd to loks vairs neaprobežojas tikai ar saldumiem. “Saistībā ar “Mr. Bunny Kitchen” nostiprinājās arī mana mīlestība pret brokastīm,” saka viņa, piebilstot, ka nesteidzīgas brokastis ir ļoti svarīgas rūpes par sevi.

Meitas attiecības ar ēdienu

Anna ir mamma piecgadīgajai meitiņai Hannai, atzīstot, ka ceļš ēšanā kopā ar meitu nav bijis viegls. “Skaidrs gan, ka bērns ir vecāku spogulis. Pēdējā gada laikā es pati neesmu ēdusi superveselīgi, tāpēc to arī nepieprasu no sava bērna,” ar pieredzi dalās Anna. Viņa uzsver, ka vecākiem ir jāturpina gatavot un piedāvāt bērnam ēdiens, pat ja no kāda produkta vai ēdiena bērns iepriekš atteicies. “Loģiski, ka bērnam būs periods, kad viņš gribēs ēst tikai kukurūzas pārslas, jo tā ēd visi klasesbiedri, vai arī tikai makaronus ar sieru, jo visas pilnvērtīgās garšas negribēsies. Galvenais ir izturēt šo periodu un tikt tam pāri,” uzsver Anna, piebilstot, ka galvenais ir saglabāt ēdiena kvalitāti. Piemēram, ir pieejami kvalitatīvi pelmeņi ar labu gaļu, labu sastāvu, bet pieejami arī mazāk kvalitatīvi. Tā arī ir galvenā atšķirība.

Svinam svētkus!

Anna sarunā ar Māmiņu Klubu atklāj, ka aizvadītais gads bijis pirmais, kad Hanna apzināti sākusi saprast svētku nozīmi. “Man kā mammai šķita, ka svētki ir iemesls, lai padarītu krāsaināku garlaicīgo ikdienu,” saka viņa, piemetinot, ka pašai svētku noskaņu rada ēdiens.