Anete Jēkabsone-Žogota: "Es tik ļoti neuztraucos par to, ko runā apkārtējie"

Anete Jēkabsone-Žogota: "Es tik ļoti neuztraucos par to, ko runā apkārtējie"

21. Nov 2019, 00:00 Māmiņu klubs Māmiņu klubs

Anete Jēkabsone-Žogota ir sieviete, kas nesusi Latvijas vārdu pasaulē un visu mūžu bijusi profesionāla sportiste. Šī gada sākumā Anete kļuvusi par māmiņu aktīvajai meitiņai Patrīcijai.

Sportiste atzīst, ka meita ir ļoti gaidīts bērns, un patlaban visas dienas kopš februāra ir vienādas, jo pakārtotas meitas vajadzībām. “Pirms tam man patika, ka dienas režīms ir sakārtots, bet, piedzimstot bērnam, pirmajā nedēļā bija haoss, es nezināju, kāds būs režīms, kas ir kad jādara,” atzīst sportiste, kura stāsta, ka iesākumā pēc bērna piedzimšanas bijis liels satraukums, jo mainījusies visa dzīve. Pēc tam, kad nomierinājusies, sapratusi, ka viss norit normāli un dzīves režīms vairs nekad nebūs tāds, kāds tas bija iepriekš. “Es esmu par to priecīga, jo tagad katru rītu ceļos ar smaidu, redzot, cik viņa ir priecīga. Es esmu pateicīga,” atzīst sportiste.

Vienlaikus, lai arī dzīve patlaban norit ap meitas vajadzībām, Anete nebaidās būt no tām māmiņām, kura savu meitu visur ņem līdzi, atzīstot, ka ir cilvēks, kurš, neskatoties uz Patrīcijas ienākšanu, vēlas pilnveidoties un sasniegt savus mērķus. Anete ir pārliecināta, ka iecerētais izdosies, jo viņa ir no tiem, kuriem nav šķēršļu, lai kaut ko nedarītu, piebilstot, ka primārā viņai ir ģimene – Patrīcija un vīrs –, bet dzīvē visam jābūt balansā un viņa negribētu aizmirst arī par sevi. Kā saka Anete, viņa nevēlas palaist garām iespējas, kuras dod dzīve, jo, iespējams, šādu iespēju dzīvē vairs nebūs.

Anete Jēkabsone-Žogota: “Es turpinu darīt savas ierastās lietas gan tagad, gan to darīju arī tad, kad Patrīcija bija puncī.” Šī iemesla dēļ viņai arī nebija tik daudz laika straukties par grūtniecību, tiesa, vienīgais mīnuss, kā atzīst viņa pati, bija tas, ka kopā ar vīru neapmeklēja dzemdību sagatavošanās kursus. Sportiste gan iesaka to darīt visām citām ģimenēm, jo sevišķi tad, ja tiek gaidīts pirmais bērniņš. “Tas, ka neapmeklējām kursus, varētu būt arī iemesls, kāpēc sākotnēji pēc meitas piedzimšanas bija haoss, jo īsti nezinājām, kā viņu pareizi saģērbt, velt,” stāsta viņa.

Grūtniecības laikā basketboliste bijusi laimīga un darījusi savas ierastās lietas, mācījusies un visam piegājusi ļoti viegli, tāpēc viņu nav pavadījusi depresija, kas, varbūt, raksturīga citām sievietēm. Runājot sportistu terminoloģijā, viņa teic, ka ļoti labi sadarbojās ar Patrīciju kā komanda, tāpēc dzemdības bijušas vieglas, un varētu pat teikt, ka viņa jau tagad ir gatava nākamajam bērniņam.

Runājot par bērna audzināšanu, sportiste stāsta, ka uzņem daudz informācijas no apkārtējiem, taču visu dara pēc saviem ieskatiem, saprotot, ka nav pareizā audzināšanas stila. “Pēdējā laikā daudz dzirdu, ka bērniem neko nevajag uzspiest, taču es gribētu, lai viņa būtu aktīva un nodarbotos ar kādu sporta veidu,” atzīst Anete, kura saka, ka cienīs meitas izvēli un neko neuzspiedīs, taču gribētu, lai bērns ir aktīvs.

Lielo interviju Māmiņu Kluba raidījumā piedāvā RED šokolāde