Alūksnes ezers un kafejnīca "Altiņš" Alūksnē

Alūksnes ezers un kafejnīca "Altiņš" Alūksnē

23. Aug 2016, 17:06 laurlapa laurlapa

Vakar ar ģimeni bijām Alūksnē, tāpēc izmantojām izdevību un apskatījām skaisto Alūksnes ezeru. 

Alūksnes pilsēta tiek pozicionēta kā pilsēta kurā ir jāiemīlas. Un patiesi, Alūksnē var iemīlēties skaistā, lielā un brīnišķīgā ezera dēļ. Tas ir v

ienpadsmitais lielākais ezers Latvijā (15,7km²) un atrodas 183,7 metrus virs jūras līmeņa. Tajā neietek neviena upe, bet iztek – Alūksnīte. Ezerā ir četras salas – Cepurīte, Garā, Tīklu un pati lielākā – Pilssala. 

 

Vakar ar ģimeni visi kopā apskatījām skaisto Alūksnes ezeru! Skaisti! Skaists ezers, skaists parks, skaista daba! 

 

 

Pabijām arī vienā no Alūksnes kafejnīcām "Altiņš", kas atrodas Pils ielā 29, Alūksnē. Kafejnīcā daļa ēdienu izvietoti tā, ka pats var paņemt, siltos ēdienus ieliek kafejnīcas darbinieks. Diemžēl, kafejnīcā iegādātā zupa Saļanka (Eur 2,60) negaršoja un neizskatījās pēc īstas Saļankas. Tā garšoja ļoti, pat pārāk trekni - pilna ar taukiem, speķi un eļļu, un izskatījās, ka lielie gaļas gabali zupā nevis sagriezti, bet ieplēsti ar rokām. Par spīti manai neveiksmīgajai maltītei šajā kafejnīcā, to apmeklēja daudz vietējo ļaužu.

 

Kopumā gribētu vēl piezīmēt, ka Alūksne ir pilsēta, kur gribas atgriezties un iepazīt vēl vairāk. Tomēr laika trūkuma dēļ, mums izdevās tikai ieraudzīt un saskatīt tikai daļiņu no šīs pilsētas.